Sztárok

Különleges helyet foglalt el a szívében: II. Erzsébet 75 éven át minden nap viselte ezt a gyönyörű ékszert

II. Erzsébet felbecsülhetetlen értékű ékszerkollekciója számtalan különleges darabot tartalmazott, ám csak egyetlen olyan volt, amit a néhai uralkodó minden nap viselt.

A kedvence volt

II. Erzsébet királynő számtalan smaragd, rubint, gyémánt és egyéb drágakövekkel díszített ékszerrel rendelkezett, nem beszélve az elképesztő tiaragyűjteményéről. Egytől egyig mindnek megvolt a maga különlegessége, ez alól pedig Őfelsége kedvenc darabja sem volt kivétel, hiszen rendkívül megható és romantikus történet fűződik hozzá. A részletekért olvass tovább a galériában!

Fülöp herceg 18 esztendős volt, amikor kadétként megismerte az akkor 13 éves Erzsébetet – mindez 1939-ben történt, amikor a hercegnő a családjával a Királyi Tengerészeti Akadémiára látogatott. Szerelem volt első látásra: a két fiatal rengeteget beszélgett, ezt követően pedig levélben tartották a kapcsolatot.
Kattints a további képekért!

Hiába számít stíluskirálynőnek, ha II. Erzsébetnek nem tetszett rajta valamilyen ruhadarab vagy kiegészítő, Katalinnak tilos volt azt viselnie a királynő jelenlétében.

Leadfotó: Sean Gallup/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Szűz a szerelmével egy következő szintre lép vagy szakítanak a hónapban. Íme, az áprilisi előrejelzésünk!