Szinte ijesztő, mi történne, ha II. Erzsébet királynő meghalna - Az egész világra hatással lenne

Mostanában egyre gyakrabban keltik II. Erzsébet királynő halálhírét, ami talán nem is olyan meglepő, hiszen a brit uralkodó hamarosan már a 91. születésnapját ünnepli. De mi történhet majd akkor, ha valóban távozik az élők sorából? Ijesztő, mennyi mindenre lehet hatással a királynő halála...

Mi történik majd, ha II. Erzsébet királynő meghal?

II. Erzsébet királynő tavaly ünnepelte a 90. születésnapját, aztán nem sokkal később azt, hogy ő Anglia legrégebb óta hatalmon lévő uralkodója. Szerencsére a nagy népszerűségnek örvendő királynő egészsége korához képest jó, igaz, nemrég ő is elkapta az influenzát. Emiatt ki kellett hagynia egy karácsonyi eseményt, majd egy szilveszteri vacsorát is. Alattvalói természetesen teljesen kétségbe estek, voltak, akik már temették Anglia idősödő királynőjét. (Sajnos tényleg elterjedt egy álhír az uralkodó haláláról.) Ezért érdekes az a cikk, amelyet a Business Insider állított össze arról, mi történne a világban, ha a királynő tényleg távozna az élők sorából.

Bezárnak a bankok, teljes káosz

A lap szerint a királynő halálát követő 12 napban teljes káosz alakul majd ki Angliában, ami milliárdokba fog kerülni a szigetországnak. Egy időre bezár a tőzsde és a bankok.

Két új ünnepnapnak "örülhetnek" majd

A szeretett II. Erzsébet királynő temetésének napja később természetesen munkaszüneti nappá lesz nyilvánítva, évente megemlékeznek majd róla. Ha mindez nem lenne elég, az utód megkoronázásának napja szintén piros betűs ünneppé változik, függetlenül attól, Károly herceg vagy Vilmos herceg ül a trónra.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: goodhousekeeping.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!