Sztárok

Kiábrándító vallomást tett Hugh Grant az Igazából szerelem című film leghíresebb jelenetéről: Sosem gondoltuk, hogy ez állhat a háttérben

Így már mind másképp nézzük majd a filmet.

A világ egyik legjobb filmje, és ez tény!

Már kopogtat az év legcsodálatosabb időszaka, a karácsony, ami egy dolgot jelent, itt az ideje újra megnézni a világ egyik legjobb filmjét, az Igazából szerelmet. Nyilván ez szubjektív, de azért valljuk be, ez a film mindent tud, amit tudnia kell.

Ha a film igazi rajongója vagy, valószínűleg van egy kedvenc jeleneted, és ez valószínűleg a lépcsőn táncoló Hugh Grant, ugye? Hát, persze,, hogy az. Közel 20 évvel a film bemutatása után Grant elárulta, hogy ez volt az a jelenet, amitől "rettegett" a forgatáson. A 2003-ban készült ikonikus karácsonyi együttesfilm nemrég ünnepelte 19. születésnapját, és a sztárok már készülnek a 20. évfordulóra, a The Laughter & Secrets Of Love Actually: 20 Years Later - A Diane Sawyer Special című különkiadásra, amelyet az amerikai ABC fog sugározni.

A különkiadás egyik klipjében Grant elmondta, hogy valójában nem is volt olyan szórakoztató a táncjelenet forgatása. "Láttam a forgatókönyvben, és azt gondoltam, hogy "Hát, utálom majd ezt csinálni". Egyáltalán nem volt kedvem táncolni, nemhogy próbálni" - mondta a 62 éves színész. A jelenetben Grant a miniszterelnök szerepében a Pointer Sisters "Jump (For My Love)" című dalára táncol le egy lépcsőn és végig a Downing Street 10. számának folyosóin.

Richard Curtis rendező, aki szintén szerepel a különkiadásban olyan sztárok mellett, mint Emma Thompson és Bill Nighy, azt mondta, hogy Grant "folyamatosan nemet mondott", amikor először felmerült az ötlet, hogy a jelenetet leforgassák. Hozzátette, hogy Grant meglehetősen morcos volt a jelenet forgatásának napján, de végigcsinálta, mert "szerződéses kötelezettség" volt.

"Egyébként kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a fenekemet riszáltam" - magyarázta Grant, majd hozzátette: "És a mai napig sokan vannak - és én egyetértek velük -, akik szerint ez a valaha filmre vitt leggyötrelmesebb jelenet. De aztán vannak, akiknek tetszik!"

A jelenet egyébként akkora filmtörténeti ikonná vált, hogy egyszer még az ex-miniszterelnökünk, Gyurcsány Ferenc is újraalkotta, de vélhetően ezzel kapcsolatban más a közvélemény, mint Hugh Grant performanszáról.

Forrás: Glamourmagazine Fotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Home&Design
Jaipurtól Whistlerig, íme nyolc rendkívüli, díjnyertes ház, amelyek nemcsak gyönyörűek, de még az energiafogyasztásuk is minimális.
Lifestyle
Te tudod, pontosan mennyi idő után érdemes lecserélned a párnáidat? Meg fog lepni a válasz!
Lifestyle
Nem könnyű feladat megszabadulni a makacs hasi zsírtól, azonban van egy egyszerű módja annak, hogy felgyorsítsuk a folyamatot és akár néhány nap alatt változást tapasztaljunk.