Sztárok

Hofi Géza 36 éven át rajongott első nagy szerelméért: legendás románcuknak csak a halál vethetett véget

Hofi Géza mindössze 23 éves volt, amikor kimondta a boldogító igent első feleségének, Vnoucek Margitnak. Rajongásig imádták egymást, szerelmüknek pedig végül az asszony halála vetett véget.

Az érzelmekkel nem viccelt

Hofi Géza 1936-ban látta meg a napvilágot Budapesten: a szülei üzemvezetőként dolgoztak, nagyapja pedig Rácalmáson volt községbíró. Általános iskolai tanulmányait Kőbányán végezte, az érettségi után pedig eldöntötte, hogy a színművészetire adja be a jelentkezését, ám próbálkozásai háromszor is sikertelennek bizonyultak. Mivel a színpadról szőtt álmait eleinte nem tudta megvalósítani, hamarosan a Kőbányai Porcelángyár munkatársa lett, innen iratkozott be később Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába, emellett pedig a kőbányai téglagyár színjátszó csoportjában játszott. Az ötvenes évek végén Jászberényben teljesített katonai szolgálatot írnoki beosztásban: ez idő alatt ismerte meg első feleségét, Vnoucek Margitot, aki halála napjáig hűen támogatta őt mindenben. További részletek a galériában!

1959-ben még senki sem gondolta, hogy Hofi hamarosan a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb alakja lesz, sőt, még talán szeretett felesége sem, akinek abban az évben fogadott örök hűséget.
Kattints a további képekért!

Eperjes a nyolcvanas években még parodistaként képzelte el a jövőjét, Hofi - az ország akkori legnagyobb nevettetője - azonban nem volt elragadtatva a színészpalánta teljesítményéről.

Leadfotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.