Sztárok

Százhét évesen elhunyt a világ legidősebb olimpikonja

Az 1916-os születésű Félix Sienra vitorlásversenyzőként vett részt az 1948-as londoni olimpián, ahol hatodik lett.

Meghalt Félix Sienra

Százhét évesen elhunyt a világ legidősebb olimpikonja, az uruguayi Félix Sienra. Halálhírét családja tette közzé. Az 1916. január 21-én Montevideóban született Sienra vitorlásversenyzőként vett részt az 1948-as londoni olimpián, ahol hatodik lett, írja az MTI.

A legidősebb élő olimpikonná így a francia Yvonne Chabot-Curtet lépett elő, ő 1920. május 28-án született, és távolugróként az 1948-as londoni, valamint az 1952-es helsinki ötkarikás játékokon indult.

A legidősebb élő olimpiai bajnok változatlanul az ötszörös aranyérmes tornász, Keleti Ágnes, aki január 9-én töltötte be 102. életévét. A játékokon valaha indult még élő sportolók korelnöki rangsorában a legtöbb olimpiai éremmel (10) rendelkező magyar női sportoló és a legeredményesebb magyar tornásznő előtt még az amerikai úszó, Iris Cummings szerepel, aki tavaly december 21-én volt 102 éves, ő az egyetlen, aki még él az 1936-os berlini nyári játékokon részt vett sportolók közül.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...