Sztárok

Elhunyt Arányi Adrienn

A magyar színésznő 93 évet élt.

Már kétévesen felkeltette a publikum figyelmét

Kilencvenhárom esztendős korában elhunyt Arányi Adrienn magyar színésznő, a Budapesti Operettszínház örökös tagja - írta közleményében a teátrum.

Arányiról kétéves korában jelent meg az első fotó a Színházi Élet című lapban, gyermekszépségversenyt nyert. Ötévesen táncvizsgát tett, s először lépett fel Lakner Artúr gyerekszínházában, 1936-tól pedig rendszeresen szerepelt. Több évig szerepelt szerdai napokon a Magyar Rádió gyermek, szombati napokon pedig ifjúsági adásaiban. Eleinte nem akart színésznő lenni, de egy rendező iroda igazgatójának felkérésére részt vett egy két hetes körúton, melynek hatására döntött úgy, hogy csakis színésznő lesz.

Makay Margit Színiiskolájába is járt. 1949-től a Bányász Színházban (később Déryné Színház) lépett fel, 1950-től az MNDSZ Kulturautó, 1951-től pedig az Állami Faluszínház társulatának egyik alapítótagja volt. 1954-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A Faluszínház jogutódjaként megalakult Állami Déryné Színházban játszott. 1962-ben szerződött a Fővárosi Operettszínházhoz. Első szerepe a Három napig szeretlek című darabban volt, francia vendéget alakított. Az Operettszínház olaszországi vendégjátékainak olasz nyelvű narrátora volt. 1987-től nyugdíjba ment, de 2016-ig még kapott szerepeket. "Emlékezéseim a régi rádiós életre és műsorokra" címmel jelent meg írása az RTV műsormagazinban - írja a Wikipédia.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.
Sztárok
Valószínűleg maga a hercegné sem számított arra, hogy idén egy asztalhoz ülhet majd az újdonsült királlyal és pereputtyával annyi év után.