Sztárok

41 éves korában elhunyt Tompos Kátya színésznő

Hosszan tartó, súlyos betegség után péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színművész. Egyik nagy kedvencüktől búcsúznak a hazai színház- és filmrajongók.

Minden műfajban maradandót alkotott

Hosszan tartó, súlyos betegség után péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színésznő - tudatta a nyilvánossággal a művész családja és menedzsmentje. Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója az Indexnek azt nyilatkozta: a teátrum saját halottjának tekinti a 41 esztendős korában elhunyt Tompos Kátyát. "Kiváló színésznő volt, a közönség nagyon szerette, a Centrál Színház a saját halottjának tekinti" - nyilatkozta megrendülten a direktor.

"Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő a ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit" - olvasható a színésznő saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Tompos Kátya orosz anya (Valentyina Szigyelnyikova) és magyar apa (Tompos Károly villamosmérnök) gyermekeként született Budapesten. Gimnáziumi évei alatt Földessy Margit legendás stúdiójában ismerkedett meg a színészmesterséggel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán 2005-ben diplomázott. A József Attila Színház (2005–2007) és a Bárka Színház (2007–2008) után, 2008–2018 között a Nemzeti Színház tagja volt - írja a Wikipédia.

A Vacka Rádió folytatásos mese-hangjáték főszerepe országos ismertséget hozott számára, de énekesnőként is számos szép siker fűződik a nevéhez. A világot jelentő deszkákon olyan darabokban nyűgözte le a közönséget, mint Shakespeare Szentivánéji álomja és Ahogy tetszikje, Molnár Ferenc Pál utcai fiúkja, Schiller Don Carlosa, Euripidész Oresztésze vagy Vörösmarty Csongor és Tündéje.

Filmszínésznőként is gyakran foglalkoztatták: játszott a Valami Amerika 2-ben (2008), a Poligamy-ban (2009), a Köntörfalakban (2010), a Magic Boysban (2012), a Coming outban (2013), a Valami Amerika 3-ban (2018) és a Most van mostban (2019).

Az utóbbi időben az egész ország összefogott a ritka rákbetegségben szenvedő Tompos Kátyáért. A színésznő számára május 25-én jótékonysági gálát szerveztek, amelynek teljes bevétele a gyógykezelési alapjába került. A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a pénz összegyűlt.

Tompos Kátya megrendítően fiatalon, 41 esztendősen távozott az élők sorából. Nyugodjék békében!

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...