Gyárfás Tamás lemondott, mégis marad - Hosszú Katinkáról is elmondta a véleményét

Szerdán délelőtt rendkívüli ülést tartott a MÚSZ, majd egy sajtótájékoztatón jelentették be, meddig maradhat elnök Gyárfás Tamás. Tudd meg a részleteket!

Gyárfás Tamás egyelőre marad

Bár Gyárfás Tamás azonnali hatállyal szeretett volna lemondani a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségéről, a testület arra kérte, január 8-ig, a rendkívüli elnökválasztó közgyűlésig maradjon a pozíciójában. Minderről a MÚSZ szerdán délután számolt be a nyilvánosság előtt, miután rendkívüli ülést tartottak. Az elnökség tagjai közül senki nem jelezte távozási szándékát. Gyárfás egyébként azt mondta, ha a tagok egyöntetűen azt szeretnék, akkor megfontolná, hogy elinduljon-e újra az elnöki címért. Amikor lemodásának okáról kérdezték, szóba hozta a félresikerült kabalaállatokat, Bol-dogot és Water Willyt.

"Megejelent a Blikkben és a Nemzeti Sportban, hogy mindenki a MÚSZ-on röhög a kabalák kapcsán. A kabalát illetően Bol-dog után azt mondtam, nem szólok bele a figura kiválasztásába, mert én a pulit megszerettem. A Bol-dog a munkacím volt. Ezt is (Water Willy - a szerk.) a MÚSZ-ra verték. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy akkor segítem a sportágat, ha félreállok. És bízom benne, hogy ezentúl az úszók teljesítményére fognak figyelni. Nem volt közöm magyarán ehhez. Akkor mondtam, hogy ezek szerint én vagyok, aki a sportág hírét beárnyékolja. Ezért döntöttem így" - mondta Gyárfás Tamás, majd Hosszú Katinka került szóba.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: atv.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!