Sztárok

Greta Garbo pikáns hálószobatitkai: fűtötte a vágy a legendás dívát, nőket és férfiakat is az ágyába csábított

Greta Garbo a filmtörténet egyik legérdekesebb alakja volt, akinek nehezen tudott bárki is ellenállni – főleg mivel a színésznőt csillapíthatatlanul fűtötte a szexuális vágy, amit sosem próbált letagadni. Ráadásul nem is volt válogatós: férfiak és nők is megfordultak szép számmal az ágyában.

Szabados életet élt

Minden idők egyik legnagyobb és legtitokzatosabb filmsztárja Greta Louisa Gustafsson néven született 1905. szeptember 18-án Stockholm szegénynegyedében. Iskoláit 13 évesen, apja elvesztése után abbahagyta, ezután a vendégeket szappanozta egy fodrászatban, majd hamarosan ruhamodell lett. 18 évesen vette pártfogásába Mauritz Stiller, a legismertebb svéd rendező, ő változtatta nevét Garbóra (állítólag Bethlen Gábor erdélyi fejedelem neve után). A férfi kitartóan tanítgatta a színi mesterségre, s bár a testsúlyát nem találta megfelelőnek, 1925-ben magával vitte Hollywoodba, ahol teljesen megváltoztatták a külsejét: fogyókúrára ítélték, szemöldökét kitépték, fogsorát kiegyenesítették és új frizurát kapott. A stúdió a hallgatag és titokzatos végzet asszonya szerepkörbe sorolta, ami nem állt messze valódi alkatától. Még fénykorában sem adott soha interjút, autogramot, nem válaszolt a rajongói levelekre. A közönség így is imádta, válogathatott a szerepek közt, egyszer még a neki nem tetsző Laurence Olivier-t is lecserélte. Férfiak és nők milliói rajongtak érte, ő pedig imádta, hogy kedvére cserélgetheti a partnereit: szabados szexuális életet élt, rengetegen megfordultak az ágyában, ami nem meglepő, hiszen a legtöbben képtelen voltak neki ellenállni. Részletek a galériában!

Garbo a némafilmekben lett világhírű John Gilbert oldalán. A színész háromszor kérte meg a kezét és háromszor kapott kosarat a következő mondat kíséretében: "a feleség olyan csúnya szó". Csillaga a hangosfilm megjelenése után sem hanyatlott le, még arra is ügyeltek, hogy első szavai svéd akcentussal hangozzanak el. Hangosfilmjei közül kiemelkedik a Mata Hari, a Grand Hotel, a Lengyel Menyhért által írott Ninocska és a különös sorsú svéd uralkodónőről készült Krisztina királynő, az Anna Karenina és A kaméliás hölgy.
Kattints a további képekért!

Tony Curtis a múlt század Hollywoodjának egyik legnagyobb szívtiprója volt: a nők a lábai előtt hevertek, ő azonban egyik mellett sem bírta túl sokáig.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.