Sztárok

Öngyilkosság, baleset vagy merénylet? Máig rejtély, mi okozta a legendás zenész halálát

Jimi Hendrix minden idők legzseniálisabb gitárosa volt, egyike a legnagyobb hatású zenészeknek. Páratlan sikereit azonban alig több, mint három évig élvezhette csupán: 1966-ban tűnt fel és 1970. szeptember 18-án már örökre el is távozott – csak 27 éves volt. Halálának körülményei azonban mind a mai napig tisztázatlanok.

Hatalmas űrt hagyott maga után

Jimi Hendrix 1942-ben született Johnny Allen Hendricks néven Seattle-ben. Nagyon fiatal volt, amikor először gitározni kezdett: először egy seprűnyélen gyakorolt, hamarosan azonban már valódi hangszeren játszott. Az iskolát nemigen kedvelte, tizenhét évesen már a zenéből élt, kísérte Little Richardot, Wilson Pickettet és saját együttese is volt. Sok feltűnést nem keltett, mígnem 1966 nyarán egy New York-i klubban Chas Chandler, az Animals basszusgitárosa felfigyelt rá, s egyik pillanatról a másikra berobbant a köztudatba. Mind a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít: rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét, sokak szerint ő a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású gitáros. Zenéje még ma is hatással van a rockkultúrára, s mivel elismert dalszerző is volt, szerzeményeit számtalan zenész feldolgozta az elmúlt évtizedekben. A sikert és a hírnevet azonban mindössze pár évig élvezhette: 27 esztendős volt, amikor tragikus hirtelenséggel életét vesztette, az pedig máig megoldatlan rejtély, mi történt azon a végzetes napon. Részletek a galériában!

Jimi Hendrixet 1970. szeptember 18-án kora reggel holtan találták Londonban, a Samarkand Hotel alagsorában. Az éjszakát német barátnőjével, Monika Dannemann-nal töltötte, a hivatalos boncolási jegyzőkönyv szerint pedig saját hányásába fulladt bele a bevett kilenc Vesparax altató tabletta, illetve az előtte elfogyasztott alkohol hatására. Ám a történet korántsem ilyen egyszerű.
Kattints a további képekért!

Jenny Maxwell neve ma már a legtöbbeknek nem cseng ismerősen, ám az 1960-as években ő volt Hollywood egyik feltörekvő sztárja. Egy borzalmas tragédia azonban örökre megváltoztatott mindent…

Leadfotó: David Redfern/Redferns/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.