Sztárok

Ő volt Grace Kelly nagy szerelme a monacói herceg előtt: a színésznő hajszál híján hozzáment a férfihoz, akitől szülei is féltették

Grace Kelly filmes karrierje az ötvenes években ért váratlan véget, amikor is megismerte a francia Riviérán III. Rainier monacói herceget – a találkozásból szerelem, hamarosan pedig házasság lett, az ünnepelt színésznő pedig előkelő hercegnévé lépett elő. Ha azonban nincsenek a szülei, teljesen máshogy alakult volna az élete…

Már az esküvőt tervezték

1955 tavaszáig Grace Kelly az ünnepelt színésznők kalandos, sokak által irigyelt életét élte Hollywoodban. Mivel lélegzetelállító szépséggel áldotta meg a sors, rengeteg férfi próbálta meghódítani, ő pedig örömmel lubickolt az udvarlók figyelmében – mint ahogyan arról már egy korábbi cikkünkben is írtunk, az Oscar-díjas színésznő előszeretettel vetette bele magát szerelmi viszonyokba, akár még házas emberekkel is. A herceg megismerése előtt ráadásul egy lánykérésre is igent mondott, méghozzá egy olyan férfinak, aki egyáltalán nem nyerte el a díva szüleinek tetszését – sőt, Grace édesanyja kifejezetten ellenezte a kapcsolatot. Galériánkban megmutatjuk, kit szeretett a monacói herceg előtt a néhai filmcsillag:

Grace Kelly és III. Rainier herceg 1955 tavaszán találkoztak először, és szinte azonnal egymásba habarodtak. Megismerkedésük után levelezni kezdtek, majd megtörtént a lánykérés, 1956. áprilisában pedig hivatalosan is összekötötték az életüket.
Kattints a további képekért!

Grace Kelly mindössze 52 éves volt, amikor vezetés közben sztrókot kapott, balesetet szenvedett, egy nappal később pedig elhunyt. A néhai monacói hercegné a lányával, Stephanie hercegnővel utazott, aki a tragédiát megelőzően csúnya vitába keveredett az édesanyjával.

Leadfotó: Paramount Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

Oldalak

Sztárok
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre már is rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Christmas
Az Időkép új térképe megmutatja, jelen állás szerint mekkora az esélye annak, hogy fehérbe borul a táj a lakóhelyeden karácsonykor.