Sztárok

Hiába küzdöttek érte az orvosok, szervezete nem bírta tovább: szörnyű, milyen körülmények között vesztette életét az Oscar-díjas színésznő

Janet Gaynor a némafilm korszak egyik legünnepeltebb csillagaként vonult be a történelembe, ráadásul ő volt az első színésznő, aki megkapta a legjobb női főszereplő Oscar-díjat, mellyel három filmben nyújtott alakításáért tüntették ki. Sokáig élvezhette a rivaldafényt, ám egy szörnyű baleset végül örökre megváltoztatott mindent.

Szörnyű, ami vele történt

Janet Gaynor már tizenhét éves korában eldöntötte, hogy a filmiparban próbál szerencsét; álmai megvalósítása érdekében Los Angelesbe költözött, a sikerre azonban viszonylag sokat kellett várnia. Aztán húszéves korában váratlanul bekopogtatott nála a szerencse, ugyanis főszerephez jutott, a Fox filmstúdió pedig annyira meg volt elégedve vele, hogy nyomban szerződést kínált neki. Janet azonnal szárnyalni kezdett: A hetedik mennyország, a Virradat és Az utca angyala című alkotásokban nyújtott teljesítményéért neki ítélték oda az első alkalommal kiosztott Oscar-díjat a legjobb színésznő kategóriában. Egy éven belül Hollywood egyik legfelkapottabb színésznőjévé vált, és sokáig az is maradt, mígnem egy nap tragikus balesetet szenvedett. Részletek a galériában!

Janet Gaynor azon tehetséges színésznők közé tartozott, akik sikeresen át tudtak állni a hangosfilmekben való szereplésre is – éveken keresztül a Fox stúdió legelső színésznőjének számított és válogatott szerepeket kapott.
Kattints a további képekért!

Isadora Duncan egy rendkívüli tehetséggel megáldott táncosnő volt, akit a táncművészet megújítójának, valamint a modern táncművészet alapítójának tartanak számon mind a mai napig. Sikerekkel teli életének egy váratlan, tragikus baleset vetett véget mindössze 50 éves korában.

Leadfotó: Donaldson Collection/Getty Images
Forrás: Wikipédia

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!