Sztárok

Mesébe illő szerelem: minden idők legkülönlegesebb nászajándékát kapta Grace Kelly a monacói hercegtől

Az évszázad esküvőjeként vonult be a történelembe, amikor Grace Kelly és III. Rainier monacói herceg 1956-ban kimondták egymásnak a boldogító igent, melynek apropóján a vőlegény mesebeli ajándékkal lepte meg szíve választottját.

Emlékezetes ceremónia

Grace Kelly saját monacói tündérmeséjének volt a főszereplője: mint ismert, Hollywood ünnepelt filmcsillaga volt, amikor megismerkedett III. Rainierrel, Monaco uralkodó hercegével. Szerelem volt első látásra, a gyönyörű híresség számára pedig egy pillanatig nem volt kérdés, hogy addigi életét – és persze a filmiparban szerzett sikereit – hátrahagyva hozzámegy az előkelőséghez, és onnantól kezdve monacói hercegnéként éli a mindennapjait. A polgári esküvőt 1956. április 18-án tartották a palota tróntermében, majd a következő napon folytatódott a ceremónia a templomi esküvővel, a monacói Szent Miklós-katedrálisban. A szerelmesek nagyon várták már, hogy hivatalossá tegyék kapcsolatukat, a herceg pedig úgy vélte, méltó módon kell megünnepelniük, hogy oltár elé állnak, éppen ezért nem akármilyen ajándékot rendelt, melyet kifejezetten leendő felesége menyasszonyi csokra ihletett. Részletek a galériában!

1956 áprilisában az „évszázad mesebeli esküvőjén” a fél világ részt vett – ez volt az első olyan házasságkötési szertartás, amit a televízió Európában és az Egyesült Államokban is közvetített.
Kattints a további képekért!

Egy röntgenfelvételnek köszönhetően találták meg az érdekes tárgyat Grace Kelly jobb esküvői cipőjében – úgy tűnik, a hercegné hitt a babonákban, a boldog jövő érdekében pedig mindent megtett, amit csak tudott.

Leadfotó: Silver Screen Collection/Hulton Archive/Getty Images
Forrás: Grunge

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.