Tudtad? Ezek a magyar sztárok sosem tették le az érettségit, mégis sikeresek lettek

Az érettségi úgy él az emlékezetünkben, mint a felnőttlétbe vezető út kapuja. Egy próbatétel, melyen mindenki - vagy legalábbis a nagy többség - átesik élete során. Akadnak azonban olyanok is, akik sosem teszik le az érettségi vizsgát, s enélkül is képesek teljes életet élni. Még a hazai sztárvilág illusztris képviselői közt is találunk olyanokat, akik a mai napig nem büszkélkedhetnek - és talán soha nem is fognak - érettségi bizonyítvánnyal, de ennek ellenére is falrengető sikereket értek el.

Érettségi nélkül, boldogan és sikeresen

A legtöbb ember úgy gondol az érettségire, mint egy szükséges próbatételre: egy kapura, melyen belépve megnyílik előttünk a felnőttek színes-szagos, göröngyökkel, buktatókkal, nehézségekkel teli világa. Persze nem törvényszerű, hogy valaki érettségi vizsgát tegyen tizennyolc éves korában - vagy élete később szakaszában -, és végtére is joggal tehetjük fel a költői kérdést: miért ne lehetne kiegyensúlyozott, tökéletesen boldog és kerek életet élni anélkül, hogy az ember zsebében ott lapulna a sikeres érettségiről tanúskodó bizonyítvány? Természetesen óriási előnyt jelent, ha megszerezzük a gimnáziumi éveink során megszerzett tudásunkat tükröző dokumentumot: kétségtelen, hogy könnyebben és gyorsabban igazodunk el a munka világában, és rengeteg lehetőség megnyílik előttünk, ha így teszünk. Mégsem szükségszerű, mégsem a sikeres életpálya előfeltétele az érettségi. Hihetetlen, de rengeteg olyan magyar sztárról tudunk, aki már évekkel, évtizedekkel ezelőtt saját szakmája csúcsára érkezett, de mindmáig nem jutott el a sokak életében vízválasztónak tekinthető megmérettetésig. Mutatjuk, kik is ők.

Görög Zita már gimnazista korában is rengeteget dolgozott, és bár gimnáziumi tanulmányait sikerült befejeznie, érettségi vizsgát sosem tett. „Zűrös iskolás lány voltam, hiszen suli helyett dolgozni jártam, és még évet is kellett ismételnem a matek miatt. Végül elvégeztem a gimnázium négy osztályát, ám az érettségit nem tettem le. Évekig napirenden volt a kérdés, ám a matektól akkor is rettegtem. Úgy éreztem, nem sikerülne. Később két felsőoktatási intézménybe is felvettek, ahol addig halogattam a papír bemutatását, amíg végül elfelejtődött" - nyilatkozta korábban.
Kattints a további képekért!

Egy emberként kezd el énekelni minden magyar, valahányszor felcsendül a Gyöngyhajú lány című dal. Az Omega együttes legismertebb száma igazi klasszikusnak számít, azt azonban csak kevesen tudják, mi alapján született a dalszöveg.

Leadfotó: Instagram/gorogzita

Oldalak