Sztárok

Gondolnád, hogy ő a világ leggazdagabb nője? 100 milliárd dolláros vagyont tudhat magáénak, mégsem él fényűző életet!

Te hogyan képzeled el a világ leggazdagabb nőjét? Valószínűleg óriási ruhatárral, világhírnévvel és fényűző életmóddal, pedig egyáltalán nem ez az igazság.

Visszahúzódó írónő

Talán te is eljátszottál már a gondolattal, milyen is lenne megnyerni a lottót és óriási vagyonra tenni szert. Nos, valaki számára ez az elképzelhetetlenül sok pénz nem csupán álom, hanem maga a valóság. Françoise Bettencourt Meyers, az L'Oréal örökösnője és igazgatósági tagja vagyonát nem csupán csodálják, hanem évtizedeken át vitatták és vizsgálták. Nemrégiben ő lett az első nő, aki elérte a 100 milliárd dolláros vagyonhatárt, amelynek köszönhetően aztán világszerte az "egyik leggazdagabb nő" címmel illetik őt. A családi vállalkozás és a vagyon öröklője nem mindennapi karriert tudhat magáénak, Bettencourt Meyers író, méghozzá nem is akármilyen, ötkötetes tanulmányt írt a Bibliáról, illetve egy genealógiát a görög istenekről. De ki is pontosan Françoise Bettencourt Meyers és hogyan lett ilyen gazdag, különösen azután, hogy az öröklési csatározás és a kapcsolata anyjával, Liliane Bettencourt-tal, meglehetősen körülményes és problémás volt? Olvass tovább, eláruljuk!

Kicsoda Francoise Bettencourt-Meyers? Françoise Bettencourt-Meyers francia üzletasszony, Liliane Schueller és André Bettencourt, politikus egyetlen gyermeke. Liliane apja, azaz Francoise nagypapája, Eugène Schueller alapította a ma már világszerte ismert kozmetikai vállalatot, az L'Oréalt 1990-ben, néhány évvel azután, hogy kémiai tanulmányai alapján kidolgozott egy rendkívüli népszerűségnek örvendő hajfesték formulát. Bár hivatalosan csak édesanyja, Liliane halála után örökölte meg "a világ leggazdagabb nője" címet 2017-ben, a L'Oréal részvények árának emelkedése miatt, 2023. december 28-án Francoise lett az első olyan nő is, aki 100 milliárd dolláros vagyont tudhat magáénak.
Kattints a további képekért!

Jean Dujardin a francia filmművészet egyik legkiemelkedőbb alakja, aki kiváló talentumával számos felejthetetlen pillanatot okozott a mozinézőknek. A színészért azonban nem csupán játéka, hanem férfias megjelenése, valamint jóképű vonásai miatt is rajong a közönség – mindez pedig napjainkra sem változott semmit.

Leadfotó: Getty Images, forrás: cosmopolitan.com

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Múlt héten kezdődött meg az idei cannes-i filmfesztivál, melynek alkalmából Eva Longoria magára öltötte az egyik legkáprázatosabb, egyben legmerészebb ruhát, amit valaha láttunk rajta.