A 20. század legbefolyásosabb üzletemberei közé küzdötte fel magát: hobbijából épített szépségbirodalmat a magyar származású Estée Lauder

Az Estée Lauder nevet a világ minden pontján ismerik, hiszen az egyik legnagyobb luxusmárkáról van szó, melynek termékeit nők milliói használják nap mint nap. Ám azt már jóval kevesebben tudják, hogy a cég alapítója és névadója egy részben magyar származású nő volt, aki a semmiből építette fel a szépségbirodalmát.

Öröksége máig él

Estée Lauder 1906. július 1-jén látta meg a napvilágot Josephine Esther Mentzerként New Yorkban, Rose Schatz és Max Mentzer második gyermekeként: kevéssé ismert tény, hogy a leendő üzletasszony erősen kötődik hazánkhoz, anyai nagyszülei ugyanis Sátoraljaújhelyről származnak – édesanyja 1987-ben hagyta el Magyarországot és emigrált az Egyesült Államokba. Estée-nek eredetileg az Eszti nevet akarták adni a szülei, édesanyja kedvenc magyar nagynénje után, de az utolsó pillanatban úgy döntöttek, hogy megtartják a Josephine nevet is, amit szintén fontolgattak. A kislány beceneve Estee lett, s ez lett az a név, amellyel felnőttkorában világhírűvé vált – amikor férjével elindította parfümbirodalmát, ékezetet rakott rá, hogy jóval franciásabb hatása legyen. No de hogyan született meg a luxusmárka, és miként vált Estée a 20. század egyik legbefolyásosabb üzletasszonyává, valamint a szépségápolás királynőjévé? A galériában megtalálod a részleteket!

Estée-t már kislányként is lenyűgözte a krémek, a parfümök és a sminkek varázslatos világa, gyakorta figyelte édesanyját szépségápolás közben – Rose-nak hála számos trükköt elsajátított, többek között például azt, hogyan szépítse a bőrét tojásfehérjével. A lenagyobb hatást azonban vegyész nagybátyja, a szintén magyar származású John Schotz gyakorolta rá, aki kifejlesztett egy bőrápoló krémet.
Kattints a további képekért!

Ezután garantáltan nem tud majd kiverni a fejéből.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak