Sztárok

Ilyen gyönyörű nő volt Erzsébet királynő magyar származású ükanyja: Rhédey Klaudia szépségének az egész világ a csodájára járt

Csak kevesen tudják, hogy a 96 éves Erzsébet királynőnek bizony magyar vér is csörgedezik az ereiben, habár a brit királyi családfát kicsit bonyolult elsőre megérteni.

Magyar felmenőkkel rendelkezik a királynő

A brit királyi család szinte mindennapos beszédtéma az egész világon: idehaza is rendkívüli módon érdekli az emberek többségét, hogy mi is zajlik épp Erzsébet királynő háza táján, noha legtöbbször a botrányok azok, amikre felkapjuk a fejünket. Elég megemlíteni András herceg szexbotrányát, Harry és Meghan távozását az Egyesült Államokba, vagy éppen a múltba tekintve Diana és Károly viharos házasságát. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy Erzsébetnek bizony magyar vér is csörgedezik az ereiben, ugyanis a királynő ükanyja egy magyar származású, gyönyörű grófnő volt. Galériánkban mutatjuk a csodaszép Rhédey Klaudia Zsuzsannát, és azt is eláruljuk, milyen módon kötődik a brit uralkodói családhoz!

Íme Rhédey Klaudia Zsuzsanna, a magyar grófnő, aki házassága révén Teck hercegnéje lett. Klaudia családjának egyik híres tagja volt Rhédey Ferenc, Erdély egykori fejedelme, ő azonban nem volt a grófnő közvetlen felmenője.
Kattints a további képekért!

Pásztor Anna úgy érzi, hogy évek óta ez az első igazi nyara. Gyerekeivel kiköltözött a Pilisbe, ahol minden nap egy kis nyaralásnak tűnik, emellett szép számban vannak fellépései is. Ma este a Sziget Fesztiválon is színpadra lép az Anna and the Barbies.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok