Magatartásból egyes: ezek a hírességek csúnyán beégtek II. Erzsébet előtt

II. Erzsébet a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó, s élete során rengeteg – köztük ismert – emberrel találkozott már. A protokoll szigorúan előírja, hogyan kell a királynő társaságában viselkedni, azonban nem egyszer előfordult a múltban, hogy többen nagyon felbosszantották őfelségét.

Magaviseletből egyes

Sok nehézséggel jár egyszerre édesanyának, nagy- és dédszülőnek, valamint uralkodónak lenni, így nem csoda, hogy a királynő legtöbb konfliktusa a palota falai között zajlott (és zajlik a mai napig). II. Erzsébetnek sokszor kellett olyan nehéz döntéseket meghoznia, melyek ugyan a királyságnak kedveztek, ám a családon belül viszályt szítottak, ráadásul az udvar által előírt viselkedési szabályok sem könnyítik meg az uralkodó dolgát. Bárkivel is találkozik II. Erzsébet, a saját, őszinte véleményét tilos kinyilvánítania az illetővel szemben, azaz hogy pontosan mit gondol róla vagy a viselkedéséről. Ennek ellenére a királynő nem egyszer talált megfelelő módot arra, hogy – még ha rejtetten is – finoman közölje az őt bosszantó személlyel, mi is a problémája. A Grunge összeállításából kiderült, hogy az elmúlt évtizedek során több ismert személy is kihúzta a gyufát nála, akik ilyen-olyan tettekkel szembementek a protokollal; de nem kell feltétlenül csak a múltba visszatekinteni ahhoz, hogy találjunk olyan hírességeket, akiket II. Erzsébet ki nem állhat. Lássuk tehát, kik azok, akik magaviseletből egyest kaptak a királynőtől!

Mint ismert, Margit hercegnő – II. Erzsébet húga és egyben a királyi család bajkeverője – sosem volt szerencsés a szerelemben. Nem sokkal gyermekei születése után férjével kölcsönösen megcsalták egymást, zátonyra futott házassága miatt pedig a hercegnő a szeretőivel próbált vigasztalódni – ilyen partner volt az életében Mick Jagger is. A The Rolling Stones énekese híres arról, hogy bármilyen nőt képes volt levenni a lábáról, egy valakit kivéve: II. Erzsébet kifejezetten ellenezte testvére és a rocksztár kapcsolatát, amelyre egyébként a mai napig nincsen bizonyíték. Sokan csak pletykaként hivatkoznak a viszonyukra, ám az ismert tény, hogy abban az időben a hercegnő sokat járt szórakozni az énekessel, II. Erzsébet azonban sosem nézte jó szemmel húga polgárpukkasztó viselkedését. Neheztelt mindezért Jaggerre is, de információk szerint az ellenszenv kölcsönös volt, ugyanis a frontember sem igazán kedvelte az uralkodót.
Kattints a további képekért!

A királynőt a hétvégén egy előre be nem jelentett sandringhami látogatás során látták a Word Farm és a Commodore Yard istállók környékén kocsikázni.

Leadfotó: Profimedia

Oldalak