Mindenkit behálózott a csáberejével: házas férfit is magába bolondított az Oscar-díjas színésznő

Elizabeth Taylor a szerelem megszállottja volt: a kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő nyolcszor állt oltár elé hét különböző férfival, mind közül pedig a negyedik házasságkötése kavarta a legnagyobb botrányt.

Tehetséges színésznő, született femme fatale

Elizabeth Taylor 1932. február 27-én látta meg a napvilágot Londonban, szülei hét évvel később költöztek vissza Los Angelesbe. A feltűnően szép, ibolyakék szemű lány tízévesen kapta első filmszerepét, vele együtt egy 18 éves szerződést, így a nézők szeme láttára nőtt fel. Az óriás című 1956-os filmben James Dean volt partnere, és egy év múlva jelölték az Oscar-díjra – ekkoriban már mozgalmas magánélete is izgalomban tartotta a közönséget. A Taylorról kialakult képpel egybevágott a Macska a forró bádogtetőn című filmben a frusztrált Maggie szerepe. Bár rászolgált volna, "erkölcstelen magánélete" miatt lemaradt az Oscar-díjról, a kitüntetést 1960-ban a Modern kaméliás hölgy című filmért kapta meg. Azt még ő is elismerte, hogy nem ez volt a legjobb alakítása, a díjat kárpótlásnak tekintette, amiért a gála idején betegsége miatt halálhírét keltették. A színésznőt rendszeresen összefüggésbe hozták a legszaftosabb pletykákkal, neve évtizedeken keresztül szerepelt a bulvársajtó címlapjain – különösen azután, hogy magába bolondított egy házas férfit. Részletek a galériában!

1960-ban a híres-hírhedt Kleopátra főszerepéért első színésznőként kapott egymillió dollárnál nagyobb gázsit. Minden idők legköltségesebb filmje soha nem hozta vissza a ráköltött pénzt, pedig a producerek legalább a reklámköltségen takarékoskodhattak: a Taylor és Richard Burton között a forgatás során szövődött románcról minden újság címlapon számolt be.
Kattints a további képekért!

Marlene Dietrich, másnéven a végzet asszonya hírhedt volt csillapíthatatlan szexuális étvágyáról. Hollywood aranykorának egyik legismertebb színésznőjeként szinte bárkit megkaphatott, az ágyában pedig nemcsak férfiak, hanem nők is megfordultak.

Leadfotó: Silver Screen Collection/Getty Images

Oldalak