Sztárok

Legendás kötelék volt az övék: így barátkozott össze Elton John és Diana hercegné

Ismert tény, hogy Sir Elton John nagyon közeli barátságot ápolt Diana walesi hercegnével, sőt a temetésén is fellépett. Azt azonban csak kevesen tudják, hogyan indult kettejük kapcsolata.

75 évesen sem fordít hátat a zenének

1947. március 25-én látta meg a napvilágot minden idők egyik legnagyobb zenei ikonja, aki páratlan tehetségével és utánozhatatlan slágereivel örökre beírta magát a történelembe. Elton John mindössze három éves volt, amikor először zongorához ült, s szinte azonnal kiderült, hogy bármit képes hibátlanul eljátszani – innentől kezdve a zene volt számára a mindennapok hajtóereje, tizenhét évesen pedig félbehagyta az iskolát, hogy csak a szenvedélyének éljen. 1969-ben debütált Empty Sky címen az első lemeze, amely nem lett túl sikeres – második albuma azonban már annál inkább, főként annak Your Song című dala. Hamarosan sorra születtek az olyan világhírű slágerek, mint például a Rocketman, a Tiny Dancer vagy a Goodbye Yellow Brick Road, de ugyanilyen elsöprő sikert aratott a Kiki Dee énekesnővel előadott Don't Go Breaking My Heart. A hetvenes években önpusztító életmódja egy rövid időre visszavonulásra késztette, ráadásul akkoriban hozta nyilvánosságra, hogy a saját neméhez vonzódik – a nagy visszatérésre végül a nyolcvanas években került sor. A hatszoros Grammy-díjas és kétszeres Oscar-díjas énekes még most is óriási hatással van a szórakoztatóiparra, kivételes életéről pedig 2019-ben Rocketman címen készült egy film, amely még tovább növelte a népszerűségét világszerte. Az immáron 75 éves Elton John mind a mai napig a zenének szenteli az életét, legutóbbi, három éves turnéja 2021-ben zárult le. Emellett a közösségi média felületein is nagyon aktív: az Instagram oldalán rendszeresen oszt meg tartalmakat a mindennapjairól, a munkájáról, valamint a családjáról, olykor-olykor pedig feleleveníti a követői előtt azt is, milyen szoros kapcsolatot ápolt Diana walesi hercegnével. No de hogyan alakulhat ki barátság egy királyi családtag, valamint a brit popzene egyik legnagyobb hatású zenésze között? Részletek a galériában!

Diana-nak sosem volt könnyű beilleszkednie a brit királyi családba, nehezen viselte a reflektorfényt, gondjait pedig csak tetézte, hogy a Károly herceggel kötött házassága csöppet sem volt idilli.
Kattints a további képekért!

Elton John korábban őszintén elárulta, milyen különleges dolgot hagyott Diana hercegnő Harry hercegre.

Leadfotó: Facebok/ Elton John

Oldalak

Sztárok
Egészség
Talán nem is gondolnád némelyikről, milyen káros, negatív hatást gyakorolhat az agyadra és annak működésére.
Sztárok
Céline Dion-t évek óta visszatérő izomgörcsök kínozzák, ám az orvosok csak nemrég diagnosztizálták, hogy krónikus fájdalmait egy idegrendszeri betegség okozza. Állapota a kezelések ellenére sem...
Lifestyle
Nem csupán az ételek minősége, a kalóriabevitel és a testmozgás van befolyással a súlycsökkenésre – az sem mindegy, milyen szokásokat követünk a hétköznapokban, bizonyos tevékenységek ugyanis könnyen...