Sztárok

Elhunyt Szabó György, a bükki füvesember

Halálhírét lánya jelentette be a Facebookon.

"Szelleme, tanításai, tudása örökké fognak élni"

Kilencvennégy esztendős korában elhunyt Szabó György, a bükki füvesember - a hírt lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa jelentette be a Facebookon. "December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el" - írta a közösségi oldalon Lopes-Szabó. Hozzátette: "Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá - és még annál is tovább."

Szabó György 1928. április 15-én született Miskolcon. A könyviparban dolgozott, majd 1988-as nyugdíjba vonulását követően fordult a természetgyógyászat felé. Sajókazincon élt ősei javasasszonyok voltak, és hagyományos gyógyítással foglalkoztak. A mesterség fortélyait a nagyanyjától leste el. Szabó György - vagy ahogy sokan nevezték: Gyuri bácsi - volt a Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület alapítója. Évente közel száz előadást tartott gyógynövényekről, valamint azok különböző betegségek elleni használatáról. 1991-től bükkszentkereszti rendelőjében állt az érdeklődők rendelkezésére.

Leadfotó: Facebook / Györgytea - Szabó Gyuri bácsi

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Nem csupán az ételek minősége, a kalóriabevitel és a testmozgás van befolyással a súlycsökkenésre – az sem mindegy, milyen szokásokat követünk a hétköznapokban, bizonyos tevékenységek ugyanis könnyen...
Sztárok
A zenész májrákban szenvedett, 85 éves korában halt meg a maryland-i Bowie-ban.
Lifestyle
Fizetőssé válik a hajdanán kiugró népszerűségű Citromail.