Sztárok

Fény derült a titokra: drámai oka van, miért viselt fekete szemkötőt David Bowie

David Bowie-ról több olyan fotó is készült, amelyen az énekes fekete szemkötőt visel. De azt tudtad, hogy erre nyomós oka volt a legendás zenésznek?

Védjegyévé vált az extravagáns külső

Nincs olyan ember, aki ne ismerné David Bowie nevét: a hatszoros Grammy-díjas angol énekes a múlt század leghatásosabb zenészeinek táborát erősítette, öt évtizedes pályafutása során többször is megújította zenéjét, ennek köszönhetően pedig gyakran új trendek előfutárává vált. Mindig is különcnek, valamint kiszámíthatatlannak tartották, s mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kivételes karrierje alatt gyakran változtatta a személyiségét és több alteregót is létrehozott – mind közül a legikonikusabb a vékony fehér herceg volt, valamint a földönkívüli figurája, Ziggy Stardust. Volt azonban egy másik is, amelyről manapság sokkal kevesebb szó esik, pedig hasonlóan emlékezetes, mint bármelyik másik karakter. Ehhez a megjelenéshez is többféle ikonikus kellékeket és kiegészítőt választott, többek között például egy fekete szemkötőt, azt azonban csak kevesen tudják, hogy erre valójában sokkal drámaibb ok miatt volt szüksége, mint az elsőre gondolnánk. Részletek a galériában!

Bowie talán leghíresebb alteregója, Ziggy Stardust 1972 tavaszán született meg a The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars című albuma kapcsán – a mesebeli, nemtelen űrlény azért „látogatott el a bolygónkra”, hogy megmentse az emberiséget a közelgő apokalipszistől.
Kattints a további képekért!

David Bowie és Freddie Mercury a múlt század leghatásosabb zenészeinek táborát erősítették. Elképesztő tehetségükkel örökre beírták magukat a történelembe, ráadásul a 80-as évek elején még egy közös szerzeményük is született, ám azt csak nagyon kevesen tudják, hogy valójában milyen volt a kapcsolat közöttük.

Leadfotó: Gijsbert Hanekroot/Redferns/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.