Sztárok

Barátnője a telefonon keresztül hallgatta végig haláltusáját: iszonyatos balesetben vesztette életét az 50 éves sztárzenész

Sharon Reeve éppen a rocksztárral telefonált, amikor bekövetkezett a gyakorlatilag elkerülhetetlen tragédia.

Egész életében a sebesség szerelmese volt, ez okozta a vesztét

Cozy Powell 1947. december 29-én látta meg a napvilágot az angliai Cirencesterben, és habár őrületes karriert futott be és óriási népszerűségre tett szert, mint dobos, a sikert nem élvezhette túl sokáig. Cozy pályafutása az 1960-as évek végén kezdődött, de nemzetközi hírnévre csak akkor tett szert, mikor az 1970-es évek elején csatlakozott Jeff Beck zenekarához. Ezután Powell számos együttesben és zenekari projectben megfordult, dolgozott például a Rainbow-al, a Whitesnake-el, valamint a Black Sabbath-al is. Dobolási stílusa inspirálóan hatott a későbbi generációk zenészeire is, nem véletlenül: Cozy erőteljes és technikás játéka nagymértékben meghatározta az éppen aktuális zenekarának hangzásvilágát, így gyakran használták vele kapcsolatban a „nyolckarú” jelzőt. Pályafutása során több mint 60 albumon működött közre, ám 1998-ban mindennek vége szakadt, amikor Powell egy borzalmas autóbalesetben, telefonálás közben életét vesztette, csupán 50 éves korában.

Cozy Powell ismerősei szerint a dobos egész életében a sebesség és a száguldás szerelmese volt, éppen ezért barátai nem lepődtek meg túlzottan, amikor megtudták, hogy a zenész egy autóbalesetben halt meg. Tony Iommi, Cozy zenésztársa és barátja így nyilatkozott vele kapcsolatban: „Ültem vele egy autóban jó néhányszor, és ugyan nagyon jól vezetett, de mindig olyan gyorsan hajtott, hogy állandóan halálfélelmem volt mellette. Sokszor kiment egy autópályára az öreg Ferrarijával, csak azért, mert odavolt a sebességért. Volt pár hatalmas motorja is és azokat sem kímélte. Cozy általában villámgyors Yamahákon száguldozott és akkoriban biztos voltam benne, hogy az egyik jelenti majd a végzetét. Nem gondoltam volna, hogy egy autóban töri össze magát”.
Kattints a további képekért!

Sam Cooke óriási tehetség volt, aki a soul zene egyik legnagyobb hatású úttörőjeként írta be magát a történelembe. Számos fantasztikus slágert köszönhetünk neki, ám nem élvezhette sokáig a sikert, ugyanis 33 éves korában meggyilkolták.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Nem akarjuk elhinni, de tényleg meg fog történni! Ezek a sztárok idén hajtanak el a hetvenes tábla mellett és az a legdurvább, hogy a legtöbbjükön nem is látszik!
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...