Sztárok

Csupán 32 éves volt, amikor elhunyt: máig kering a legenda a California Dreamin' énekesnőjének haláláról

Cass Elliot az egykori Mamas and Papas együttes felejthetetlen tagja volt: a csodálatos hangú énekesnő hatalmas sikereket ért el mind szólókarrierjében, mind pedig a zenekarral, magánélete azonban nem úgy alakult, ahogyan eltervezte.

Tragikusan fiatalon távozott

Cass Elliot eredeti neve Ellen Naomi Cohen volt, és 1941. szeptember 19-én született Baltimore-ban, majd Washington környékén nőtt fel. Középiskolásként kezdett színészkedni és énekelni (a Twiggy, a sztár című musicalben kezdte bontogatni szárnyait, ahol egy rövidke betétdalt adott elő), s annyira jól érezte magát a színpadon, hogy szülei akaratával dacolva érettségi előtt otthagyta az iskolát és New Yorkba költözött- akkoriban zenés darabokban lépett fel, majd 1963-ban megalakította a Big Three elnevezésű folktriót, ám a csapat jobbára csak küszködött, lemezeik nem fogytak, ezen még a sorozatos tagcserék sem segítettek, így 1964-ben feladták. Egy évvel később azonban minden megváltozott…

Mivel Cass kivételével mindenki elhagyta az együttest, az énekesnőnek végig kellett gondolnia, hogyan tovább – ekkor azonban egyik volt szakmai partnere, Denny Doherty az éppen formálódó Mamas and Papas együttesbe hívta. A csapatnak még egy valódi házaspár, a menedzseri teendőket is ellátó John Phillips és neje, a szépséges Michelle Phillips volt a tagja.
Kattints a további képekért!

A countryzene egyik csillaga volt Patsy Cline, aki nagyon fiatalon került a legjobbak közé. Kivételes karrierjének azonban idejekorán vége lett, miután egy szörnyű esemény örökre megváltoztatott mindent.

Leadfotó: Wikipédia

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.