Sztárok

Megrendítő, milyen korán távozott az élők sorából: csupán 23 éves volt a világhírű énekes, amikor egy borzalmas tragédia áldozata lett

A rock and roll korai korszakának hőse, Buddy Holly mindössze másfél éves pályafutása alatt sikert sikerre halmozott, ám 23 éves korában borzalmas tragédia áldozata lett.

Iszonyú, ami vele történt

Charles Hardin Holley, becenevén Buddy Texasban látta meg a napvilágot 1936. szeptember 7-én szülei negyedik gyermekeként. A család minden tagjában ott csörgedezett a muzsikusvér: a kisfiút idősebb testvérei, Larry és Travis tanították meg gitározni, míg nővére, Pat duettet énekelt édesanyjával esténként zongora mellett. Habár a zene gyermekkora óta fontos részét képezte az életének, senki sem gondolta volna, hogy valaha egyszer sztár lesz belőle: félénk és esetlen volt, arcát pedig hatalmas szemüveg takarta. Tehetsége azonban vitathatatlan volt: már tizenöt évesen kiválóan pengette a bendzsót, a mandolint és persze a gitárt egy country duóban, de a bluest és a rhythm and bluest is magába szívta. 1955-ben a pályakezdő Elvis Presley előtt léphettek fel, s Buddy azonnal tudta, milyen zenét akar ezután játszani. Hamarosan meghódította egész Amerikát, sőt Európában is nagy népszerűségre tett szert, a sors azonban korántsem volt hozzá kegyes: nagyon fiatalon életét vesztette, méghozzá egy szörnyű balesetben. Részletek a galériában!

Buddy Holly első kislemezét 1956-ban a Decca lemezcégnél készítette, de ott nem láttak benne fantáziát – akadt viszont egy független menedzser, aki szárnyai alá vette, s a következő évben ki is jött az első igazi slágere, a That'll Be The Day.
Kattints a további képekért!

Cass Elliot, vagyis a Mamas and Papas együttes egyik ikonikus tagja hatalmas sikereket ért el mind szólókarrierjében, mind pedig a zenekarral, magánélete azonban nem úgy alakult, ahogyan azt szerette volna.

Leadfotó: Steve Oroz/Michael Ochs Archives/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Vilmos szívében egyetlen lánya igencsak különleges helyet foglal el, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az imádni való becenév, amit a herceg adott Saroltának.
Sztárok
Brigitte Macron rendre elkápráztatja a világot stílusos szettjeivel, melyeknek hála a francia first lady simán letagadhatna akár 10 évet is a korából.
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....