Sztárok

Benedek Miklós lett a Nemzet Színésze

A Kossuth-díjas színművészt a nyáron elhunyt Balázsovits Lajos helyére választották meg.

Újra tizenketten vannak a Nemzet Színészei

Benedek Miklóst választották meg a Nemzet Színészének, miután a cím egyik korábbi birtokosa, Balázsovits Lajos júliusban elhunyt - közölte a Nemzeti Színház. Benedek Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi docens, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja.

Benedek Miklós 1969-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Szinetár Miklós osztályában, majd a Nemzeti Színházhoz szerződött. 1983-tól húsz évig volt a Katona József Színház, később hat évig ismét a Nemzeti Színház tagja. 1992-től tizenöt évig oktatott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A kilencvenes években a Magyar Színészkamara ügyvivője volt.
Kattints a további képekért!

Kísértetiesen egybefonódott Gálvölgyi János és Benedek Miklós sorsa, mindketten ugyanazzal a betegséggel küzdenek és nagyon hasonló dolgokon mentek át.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Sztárok
Samy Nacerit a Taxi-filmek tették világhírűvé, de ezt nem tudta igazán jól kihasználni. Sok botrányon van túl, ami azért meg is látszik rajta.
Lifestyle
Volt már hasonló ügy Magyarországon, és az elkövetőre gyakorlatilag kihívták a rendőrséget. A nyílt wifi-hálózat azonban veszélyes is lehet.
Lifestyle
A Kultkikötő az elmúlt évtizedek során a Balaton-part nyarainak egyik legfontosabb kulturális rendezvénysorozatává nőtte ki magát. A forró hónapokban számtalan programmal várja a látogatókat, akik...