Sztárok

Ezért halhatott meg 32 évesen Bruce Lee? Döbbenetes, mire jöttek rá a tragédiát övező rejtély kapcsán

Habár Bruce Lee életében csak öt filmet forgatott, mind a mai napig óriási hatással van a modern filmiparra. A harcművészet legendája tragikusan fiatalon vesztette életét, halálával kapcsolatban pedig régóta terjedt számtalan spekuláció, egy külön tanulmány azonban pontot tett ezeknek a végére.

Hatalmas űrt hagyott maga után

1940. november 27-én látta meg a napvilágot San Franciscóban Lee Jun Fan, avagy ahogy a világ megismerte: Bruce Lee, a harci filmek legnagyobb sztárja, a modern populáris mozikultúra egyik meghatározó alakja. A legenda szerint 12 évesen összetűzésbe keveredett egy utcai bandával, akik alaposan megverték, így ezután úgy döntött: elkezd komolyan foglalkozni a kung-fuval. 1964-ben szerzett filozófiai diplomát, ekkor már házasember volt, későbbi feleségével az egyetemen ismerkedett meg, a könyvek helyett azonban továbbra is inkább a harcművészet foglalkoztatta a legjobban, így hamarosan számos hollywoodi híresség edzője lett. Tanítványai révén kapott szerepet előbb egy tévésorozatban, majd 1969-ben feltűnt a Marlowe című filmben, amely elindította őt a siker felé vezető úton – a csillogást azonban sajnos csak nagyon rövid ideig élvezhette. Mindössze 32 éves volt, amikor meglehetősen rejtélyes körülmények között elhunyt, közel 50 évvel a tragédia után azonban előálltak egy tanulmánnyal, ami napvilágra hozta a valódi okokat. Részletek a galériában!

1973. május 10-én Bruce Lee a Golden Harvest stúdiójában szinkronizálta A sárkány közbelép című filmet, amikor a levegőtlen, meleg helyiségben (a ventilátorokat kikapcsolták, hogy a zaj ne legyen hallható a felvételeken) rosszul lett és elájult.
Kattints a további képekért!

Bruce Lee lánya, Shannon Lee már 54 éves és rendkívül sikeres üzletasszony. Igaz, ezt nagyrészt szeretett édesapja rajongóinak köszönheti, akik életben tartják a harcművész emlékét.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...