Sztárok

Ő volt a Barbie baba megalkotójának lánya: róla mintázták minden lány kedvenc játékát – Fotók

Csak kevesen tudják, de Ruth Handlert lánya iránti szeretete ihlette arra, hogy megalkossa a világ máig egyik kedvenc divatbabáját, a Barbie-t. Cikkünkben most megmutatjuk, ki az a két nő, anya és lánya, akinek a Barbie babákat köszönhetjük!

A valódi Barbie és Ken

Idén gyakorlatilag áttörő sikerrel letarolta nem csupán a mozikat, de az egész világot is a Barbie film, amelyet Greta Gerwig rendezett a Noah Baumbach-kal közös forgatókönyv alapján. A főszereplő Margot Robbie és Ryan Gosling voltak, ez pedig már önmagában elég lett volna a sikerhez, ám a hatalmas nézettséget és bevételt végül nem feltétlen ők, hanem a sztori hozta meg az alkotók számára. Egy biztos: korábban még nem láthattunk a Barbie-hoz hasonló filmet, ami egyszerre lett volna ennyire vicces és szórakoztató, mégis rendkívül tanulságos. Persze magáról a filmről sokat lehetne még írni, hiszen rengeteg izgalmas részlete van, de ezt hagyjuk a kritikusokra – mi most azt szeretnénk megmutatni, ki is ihlette valójában Ruth Handlert arra, hogy megalkossa az első Barbie babát. Sokan nem is gondolnák, de saját lánya, Barbara volt ez a lány, ám a történet még ennél is izgalmasabb. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Ruth Handler amerikai vállalkozó és üzletasszony, valamint Harold Matson és Ruth férje, Elliot Handler alapították 1945-ben a Mattel játékgyártó céget, majd 1959-ben be is mutatták az első Barbie-t, amely óriási sikert aratott.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Utazás
Sokak számára a nyári szabadság utazásról, feltöltődésről szól. Egy friss kutatás felmérte, hogyan készülünk mi magyarok a nyaralásra, mennyire vagyunk elővigyázatosak és milyen stratégiákkal...
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.