Sztárok

Megbolondította a férfiakat erotikus kisugárzásával a világ első szexbálványa: a színésznő csak úgy habzsolta az élvezeteket

Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.

A fél világ rá vágyott

Asta Nielsen 1881. szeptember 11-én született Koppenhágában egy rézműves és egy mosónő gyermekeként; a szülők eladónak szánták, ám ő dacára a nélkülözéseknek, végül a dán királyi színház kórusába küzdötte fel magát. Fiatalkora nem volt nehézségektől mentes: 15 esztendősen árva, nem sokkal később pedig terhes lett, s a környezete ellenvetését figyelmen kívül hagyva végül világra hozta a kisbabát. Mindeközben a karrierjéről sem mondott le: csillaga gyorsan ívelt felfelé, eleinte a színpadon, majd a filmvásznon aratott sikereket. A fél világ a lábai előtt hevert, a közönség pedig pont úgy ünnepelte és rajongott érte, mint manapság a legnépszerűbb hollywoodi sztárok esetében. A színésznő rendkívüli életet élt le, mely telis-tele volt izgalmakkal, titkokkal, nehézségekkel, no meg persze szerelmekkel; részletek a galériában!

Asta Nielsen hamarosan Németországba szerződött, ahol egész iparágat építettek rá, 70 némafilmet forgattak vele. A kamera szerette karakteres vonásait, mélyen ülő szemeit, magasra húzott vékony szemöldökét, széles száját, valamint dús fekete haját, erotikus kisugárzásával pedig az ujja köré csavarta a férfiakat.
Kattints a további képekért!

Lukács Margit volt a 20. századi Magyarország egyik meghatározó színművésznője, aki fiatal kora óta tudta, hogy a sors a világot jelentő deszkákra szánta őt.

Leadfotó: ullstein bild/ullstein bild via Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A kávézás után megmaradt zacc sokak számára egyszerű hulladék, pedig valójában rengeteg dologra használható fel.
Sztárok
Köztudomású, hogy Harry még ma is szívélyes kapcsolatot ápol sógornőjével, a jelenleg súlyos rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnével. Sussex hercege most - váratlanul - beszélgetést kezdeményezett...
Utazás
Földrajzi képrejtvény-sorozatunk következő felvonásában magunk mögött hagyjuk Európát, és célba veszünk egy távoli földrészt! Tarts velünk!