A lábai előtt hevertek a férfiak, mégsem született gyermeke a világ legszebb nőjének

Anita Ekberg ma lenne 89 éves.

Szegénységből a világhírnév felé és vissza

Anita Ekberg 1931-ben született, nyolc testvér közül hatodikként. Népes családja nem dúskált az anyagi javakban, tizenévesen azonban rájött, hogy páratlan szépségével kitörhet a szegénységből. Az ötvenes években pin-up modell lett, majd Svédország szépségkirálynőjévé választották. Így nyílt lehetősége részt venni a világversenyen, ami hollywoodi karrierjét is beindította. Legemlékezetesebb alakítása Federico Fellini Az édes élet című tragikomédiájában volt. A film emblematikus jelenete, a Marcello Mastroiannival közös Trevi-kútbeli fürdőzés tette világhírűvé a gyönyörű színésznőt. A szerep hatására egy pillanat alatt szexszimbólummá vált, de pályája innentől csak lefelé vezetett.

Az ötvenes-hatvanas években ő testesítette meg a nőideált, a leghíresebb férfiak versengtek a kegyeiért, végül mégis egyedül maradt.

A „jéghegynek” becézett, skandináv külsejű, de olaszos temperamentumú szőkeség magánélete nagyon mozgalmas volt. Híres partnerei között volt például Gary Cooper, Frank Sinatra, Marcello Mastroianni és a Fiat vezérigazgatója, Gianni Agnelli is.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak