Anfisa Bulgakova: Iskolát váltottam, mert bántottak - Interjú az új luxusfeleséggel

A hétfő este visszatérő Feleségek luxuskivitelben új szereplőjével készítettünk exkluzív interjút, melyben orosz származásáról, gyerekkori emlékeiről és karrierépítésének cseppet sem hétköznapi útjáról mesélt. Hogyan lehet valaki sikeres üzletasszony, háromgyerekes édesanya és vonzó nő egyszemélyben? Mutatjuk Anfisa receptjét.

Bővül a luxusfeleségek csapata

Holnap este vadonatúj évaddal jön a VIASAT3 sikersorozata, a Feleségek luxuskivitelben, amelyben a legutóbbi részekben debütáló Molnár Nini és Nagy Noémi után ismét egy új szereplő mutatkozik be: a távozó Vasvári Vivien és Köllő Babett helyére az orosz származású, de Magyarországon nevelkedett, háromgyerekes családanya és üzletasszony, Anfisa Bulgakova érkezik, hogy megmutassa, milyen pazar körülmények között élhet. A 34 éves, egzotikus szépségű modell és szépség coach boldogan mondott igent a csatorna felkérésére, hiszen - a többi szereplővel ellentétben - neki meggyőződése, hogy a szépségünkért elsősorban természetes úton kell tenni, és ezt az üzenetet minél több nőhöz szeretné eljuttatni. Ezért is végzett el a közelmúltban egy nemzetközi arcjóga tanfolyamot. arcjóga kurzust egy orosz szépségakadémián. A feltűnően szép luxusfeleség érkezése várhatóan teljesen felforgatja majd az összeszokott intrikusok fényűző hétköznapjait.

Anya, feleség, üzletasszony és coach

Az egyik legfontosabb missziója, hogy minden hölgytársa számára eljuttassa az üzenetet: egy nő nem akkor lesz jó feleség és anya, ha feláldozza magát a család oltárán, hanem ha odafigyel és szereti önmagát. A saját életében is ezt a szemléletet képviseli, azt vallja, akkor tudja a legtöbbet adni magából férjének és gyermekeinek, ha ő is jól érzi magát a bőrében, harmóniában van magával. Már egy éve saját YouTube-csatornát is elindított, ahol rövid videóüzenetekben igyekszik felnyitni más nők és édesanyák szemét. A kiegyensúlyozott élet titkáról, múltról és jövőbeli terveiről faggattuk a show újdonsült szereplőjét.

A Feleségek luxuskivitelben egy megosztó, de kétségkívül szórakoztató műsor. A negyedik évad újdonsága, hogy a kezdetektől állandó szereplő, Köllő Babett és Vasvári Vivien kiszállt, te pedig most új szereplőként érkezel. Miért vállaltad el a felkérést?

Ez egy könnyed, vidám, de közben kissé provokatív produkció, ezért érdeklődnek iránta az emberek. Szereplőként pedig azt szeretem benne, hogy valódi, nem kell benne másnak mutatkoznunk, mint amilyenek valójában vagyunk. Az idei évad szerintem annyiban lesz különleges, hogy még az eddiginél is több lesz benne a humor. Nemcsak azt mutatjuk meg, hogy mennyire elkényeztetnek bennünket a férjeink minden jóval, hanem az emberi, vidám, hétköznapi oldalunkat is. Ebben a nehéz időszakban nagy szüksége van arra mindenkinek, hogy nevessen egy jót és kicsit elfeledkezzen a problémáiról. A forgatások közben mi is jókat derültünk, ezért bízom abban, hogy a nézők számára is szórakoztatóak lesznek majd az új adások.

Egy összeszokott lánycsapatba érkeztél. Hogyan érezted magad közöttük? Mennyire érezted jól magad a kamerák és mikroportok kereszttüzében a forgatások alatt?

Nagyon jól fogadtak a lányok. Furcsálltam is, hogy ilyen gyorsan ment a beilleszkedés. Nem volt teljes ismeretlen számomra a csapat, Ninivel és Bogival ismertük már egymást, és a többiekről is sokat hallottam már. Pontosan tudtam, hogy kikkel állok majd szemben. A produkció alatt teljesen önmagamat képviseltem és a saját személyiségemet próbáltam megmutatni: a nőiességet és az eleganciát, amit képviselek. Egy diplomatikus, korrekt nőnek tartom magam, aki sosem veszti el az önkontrollt és a méltóságát. Nem feszélyezett, hogy kamerák vesznek, őszinte érzelmeket és reakciókat mutattam mindig.

A karakteredben hordozol egyfajta titokzatosságot. Az orosz származásod, a határozott és előkelő megjelenésed vonzza a kíváncsi tekinteteket. Szerinted milyennek lát téged a környezeted?

Biztos vagyok abban, hogy sokan tippelgetik, hogy ki lehet ez a pirosruhás nő, aki pökhendien beállt középre a luxusfeleségek közé! (nevet) A műsor kapcsán készült promóciós képeken talán kicsit hideg, távolságtartó nő benyomását kelthetem, de az adásokból kiderül majd, hogy a valóságban is ilyen vagyok-e. Az édesanyám egyébként tényleg a nagybetűs orosz nő, egy arisztokratikus grácia, a viselkedésem, megjelenésem olyan, akár az övé.

Szerintem sokan meglepődnek, hogy az egzotikus csengésű neved ellenére folyékonyan beszélsz magyarul, hiányzik az a tipikus, oroszos akcentus a beszédedből. Mesélj egy kicsit arról, hogyan került a családod Magyarországra és milyen körülmények között nőttél fel?

Hétéves voltam, amikor idekerültem, de egy szót sem beszéltem magyarul. A szüleim nagy hangsúlyt fektettek a taníttatásomra, voltak különóráim nyelvtanárral és szorgalmas is voltam, ezért elég gyorsan megtanultam folyékonyan beszélni, írni és olvasni is magyarul. Harmadik osztályos koromban már nyelvtanversenyre küldtek, ahol második lettem. Annak idején nagyon szigorúak voltak velem, ezért igyekeztem mindig a maximumon teljesíteni. A mai napig kívülről tudom a nyelvtani- és a helyesírási szabályokat is, bármikor leülnék versenyezni egy olyan emberrel, akinek a magyar az anyanyelve, mert még mindig magabiztosan használom a nyelvet.

Hétévesen már kezd kiépülni egy gyerek öntudata és ragaszkodik a környezetéhez. Ráadásul egy olyan országba érkeztél a családoddal, ahol a nemzetiségetek egyfajta teher volt, hiszen nem könnyítette meg az érvényesülésetek a közös történelmi és politikai múlt. Mennyire viselt meg ebből kifolyólag a költözés?

Sajnos erre rátapintottál. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, hogy a származásom miatt kiközösítenek az osztálytársaim. Mivel nem beszéltem magyarul, nem is tudtam ellenkezni vagy feleselni. Könnyű célpont voltam, mert másképp beszéltem, öltözködtem, más szokásaim voltak, mint a magyar gyerekeknek. Megkaptam sokszor, hogy nekem nincs itt semmi keresni valóm, mondogatták, hogy "ruszkik haza" . Egy elég erős, belvárosi iskolába jártam, ahol komoly követelményrendszer volt és régivágású, nemzeti érzelmű tanári kar, akikkel voltak nagy csatáim. Mivel egyre többször mentem úgy haza, hogy szomorú voltam és sűrűbben panaszoltam el a családi asztalnál, hogy éppen mivel bántottak meg, hogyan sértegettek mások, a szüleim úgy döntöttek, hogy kivesznek az iskolából. Elkerültem az állami rendszerből egy másik iskolába, ahol jó eredményeket szereztem és jól is éreztem magamat, mert megszűnt a lelki terror. Nem szeretnék ugyanakkor mártírt sem csinálni magamból, mert nagyon sok ismerősöm megküzdött ezekkel a problémákkal, ez nem az én "kiváltságom" volt. Egyszerűen csak nem volt könnyű a rendszerváltás után, a 90-es években orosznak lenni egy magyar iskolában.

Bár megszenvedtél az általános iskolával, ragyogó eredménnyel érettségiztél és válogathattál az egyetemek között. Hogyan sikerült megtalálnod azt az irányt, ami a saját sikeredhez elvezetett?

Miután befejeztem a középiskolát, elhatároztam, hogy jogász leszek, fel is vettek az ország legjobb képzésére, az ELTE jogi karára. Egyértelmű volt ez az út számomra, mert édesapám korábban bíróként dolgozott Oroszországban. Sajnos itt folytatódott az, ami az általános iskolában, sőt, még rosszabb volt a helyzet. Már harmadéves voltam, túlvoltam a komolyabb vizsgákon és szigorlatokon, amikor egyik nap egyszerűen elegem lett. Az egyetemi órámról hazaérve leültem a szüleimmel, elmondtam, hogy tele van a hócipőm, nem akarok többé Magyarországon tanulni. Csalódott voltam, el akartam menni ebből az országból. Londonba szerettem volna elmenni tanulni, a szüleim pedig ebben támogattak.

Először gazdálkodási és menedzsment szakot végeztem el, utána felvettek a világ egyik legjobb egyetemére, ahol elkezdtem a mesterszakot és stratégiai marketing diplomát szereztem. Sorra hoztam a kitűnő eredményeket, így végre kezdett visszajönni az önbizalmam, amit korábban elvettek tőlem. Nagyon szívesen emlékszem vissza arra az időszakra, mert imádtam tanulni, szerettem a csoporttársaimat és a tanáraimat is. A tanulás mellett pedig elkezdődött a modellkarrierem is, többször utaztam ki Ázsiába és szép pénzeket kerestem meg vele. Egyre több fotózás és kampány kapcsán kerestek meg, de nem bírtam összeegyeztetni az egyetemi tanulmányokkal, ezért a tanulmányaim miatt kikopott az életemből ez a tevékenység. Igyekeztem eljutni minél több piacképes kurzusra is, így kerültem el a brit Vogue egyik három hónapos továbbképzésére, ahol a főszerkesztő, Alexandra Shulman mellett olyan előadóktól tanulhattam az üzletről és a divatról, mint Tommy Hilfiger vagy Victoria Beckham. Nagyon inspiráló élmény volt és sokat adott hozzám London.

Olyannyira, hogy a férjedet, Sergiy Sztahovszkij világklasszis teniszezőt is ott ismerted meg.

Így van, sok fantasztikus dolog történt ott velem. Emlékszem, hogy kaptam egy nagyon jó állásajánlatot Londonban, de végül nem fogadtam el, mert a férjem munkája miatt haza kellett jönnünk Magyarországra. Nem bánom, hogy itt telepedtünk le végül. Elég hamar eldöntöttük, hogy családot alapítunk, született három gyönyörű gyerekünk, akiket a rajongásig szeretünk.

Hihetetlen, hogy már háromgyerekes édesanya vagy! Nem szeretnélek zavarba hozni, de olyan kisimult, fiatalos és formás vagy, mint egy tinilány. Hogy csinálod?

A gyerekek születése alatt kezdtem el egyre nagyobb hangsúlyt fektetni az önfejlesztésre. Úgy éreztem, hogy belekerültem egy olyan mókuskerékbe, amiből muszáj kicsit kiszakadnom, mert különben megőrülök. Nagyon nehéz volt, mert a férjem folyamatosan versenyzett, távol volt tőlünk, én pedig csak a gyerekekkel töltöttem időt. Az a nő, akiből anya lesz már három széken próbál megülni: jó anya, feleség és közben teljesértékű nő is szeretne lenni. Az anyaságom alatt azt próbáltam kikísérletezni, hogyan lehet mindezt összhangba hozni, először saját magam kísérleti alanyaként, majd a bevált technikákat másoknak is megmutattam.

Kozmetikai márka arca vagy, mellette pedig beauty coach-ként is tevékenykedsz. Miből áll pontosan a munkád tanácsadói része?

A női lélekkel a szépség útján is foglalkozhatunk. Nem vagyok pszichológus, de azt a törvényszerűséget végzettség nélkül is mindenki látja, hogy ha valaki elégedett a külső megjelenésével, az belsőleg is harmóniában él önmagával. Ami a külsőnkön látszik, az a belsőnk tükörképe. Az utóbbi időben kezdett el foglalkoztatni, hogy miként lehetne úgy megőrizni a szépségünket úgy, hogy ne kelljen agresszív beavatkozásokhoz folyamodni, így találtam rá az arcjógára. Bár sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, én látom magamon, az édesanyámon és nagyon sok más nőt figyeltem meg a kurzuson is, hogy milyen sokat használ, ha rendszeresen végezzük ezeket a gyakorlatokat. A közelmúltban el is végeztem egy mesterkurzust és a jövőben szeretném majd oktatni is ezt a hölgytársaimnak. Elárulom, hogy a Feleségek luxuskivitelben egyik részében megmutatom majd a többi lánynak is a technikákat, az pedig majd kiderül, hogy a vállaltan több kozmetikai beavatkozáson átesett feleségtársaim hogyan fogadták ezt a természetes módszert.

A Farm VIP műsorvezetőjével saját vidékkel kapcsolatos élményeiről és az új kalandreality részleteiről beszélgettünk.

Leadfotó: instagram.com/anfisabeautycoach
Fotók: VIASAT3/Udvardi Attila ; Labancz Viktória

Oldalak