A Harry Potter sztárja alakítja II. Erzsébetet a koronában

A Netflix bemutatta az első képet Imelda Stauntonról, aki II. Erzsébet királynőt alakítja a The Crown című sorozatban.

Az első kép

A Netflix népszerű sorozatának 5. évadában, amelynek forgatása már megkezdődött az Egyesült Királyságban, Staunton (Harry Potter) alakítja a brit uralkodót élete későbbi évtizedeiben.

Ő veszi át Olivia Colman helyét, aki a 3. és 4. évadban alakította a királynőt, valamint Claire Foyét, aki az első és második évadban a fiatal, frissen megkoronázott Erzsébetet játszotta.

Staunton mellett Jonathan Pryce (Trónok harca) alakítja majd férjét, az áprilisban elhunyt Fülöp herceget, Lesley Manville (Fantomszál) a húgát, Margit hercegnőt és Elizabeth Debicki (Tenet) Diana walesi hercegnőt.Johnny Lee Miller (Elementary) John Major egykori miniszterelnök szerepében lesz látható.

A Left Bank által gyártott sorozat 2016-ban debütált a Netflixen azzal a feltevéssel, hogy a brit királyi családot követi végig az évtizedeken keresztül, kezdve VI. György halálával és az azt követő lánya, II. Erzsébet királynő 1952-es megkoronázásával.
A sorozat minden évada a királynő életének egy-egy évtizedét dolgozta fel, és két évadonként új szereplőgárda került a fedélzetre, akik a karakterek öregedését ábrázolják.
Az 5. évad a kilencvenes évek elején játszódik, beleértve a királynő úgynevezett "annus horribilis"-ét (magyarul leginkább "borzalmas év"-ként fordítható a szerk.) 1992-ben, amikor négy gyermeke közül három elvált - köztük Károly herceg és Diana -, és a családot számos botrány övezte, például Károly viszonyának leleplezése Camilla Parker-Bowles-szal, valamint az a hír, hogy András herceg felesége, Sarah Ferguson félmeztelenül napozott egy férfi barátjával.

Oldalak

  • 1
  • 2