Zöldségleves palacsintacsigával

Egy igazi ebédhez elengedhetetlen a leves. A zöldségleves palacsintacsigával pedig nem csupán finom, hanem még laktató is.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    100 g liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1/2 + 1 ek. olaj
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g petrezselyemgyökér
  • 100 g zellergumó
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1-2 ek. citromlé

Elkészítés

A palacsintacsigákhoz keverjük ki simára a lisztet a tejjel, a tojással, egy kevés sóval és borssal, a finomra vágott petrezselyem felével és 1/2 ek. olajjal. Fedjük le és 30 percig pihentessük.

A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát kockázzuk fel apróra, a fokhagymát törjük át és mindkettőt fonnyasszuk meg 1 ek. olajban. Dobjuk rá a zöldségeket, élénk tűzön pirítsuk 2 percig, majd szórjuk meg az ételízesítővel.

Palacsintasütőben süssünk a masszából 8 db kisebb, vastagabb palacsintát. Azonnal-melegen tekerjük fel és fedjük le.

Szedjük ki a levesből a zöldpaprikát és a paradicsomot, ha szükséges, akkor sózzuk és borsozzuk meg. Ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk. Végül keverjük bele a maradék petrezselyemzöldet. A palacsintákat karikázzuk ujjnyi vastagságúra csigákra, kanyarítsuk mélytányérokba és merjük a tetejükre a forró levest.

Oldalak

Fashion&Beauty
Home&Design
Melegebb, barátságosabb terek, nyugalom, természetközeliség: ezek a fogalmak határozzák meg az év lakberendezési trendjeit.