Zöldséges grillszendvics nem csak vegetáriánusoknak
Ez az egészséges, grillezett zöldségekből álló szendvics nem csak a vegetáriánusok kedvence lesz, hanem garantáltan ízleni fog a „hús-imádóknak” is.
Hozzávalók
- ¼ csésze majonéz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. citromlé
- 2 ek. olívaolaj
- 1 csésze felszeletelt pritaminpaprika
- 1 db karikára vágott kis cukkini
- 1 db focaccia
- ½ csésze morzsolt feta sajt
- 1 db karikára vágott hagyma
Elkészítés
Keverjük össze a majonézt, az apróra vágott fokhagymát és a citrom levét egy tálban és tegyük a hűtőbe. Melegítsük elő a grillt, majd kenjük be vékonyan a grillrácsot, illetve a zöldségek mindkét oldalát olívaolajjal. Tegyük a paprikát és a cukkinit a grill közepére, és köré a hagymakarikákat. Nagyjából 3 percig süssük, majd fordítsuk meg és újabb 3 percig hagyjuk a rácson. A paprikának valamivel több idő kell, ezért 1-2 perccel tovább hagyhatjuk. Ha megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre. Vágjuk ketté a focaccia-t és kenjük meg mindkét felét az elsőként elkészített majonézes keverékünkkel, majd szórjuk rá a feta sajtot. Tegyük ezt is a grillre 2-3 percre a sajtos oldalával felfelé, így a kenyér átmelegszik és a sajt is megolvad, de vigyázzunk, hogy az alja meg ne égjen. Végül vegyük le a grillről és töltsük meg a zöldségekkel.
Így készíts fetakrémmel töltött paradicsomot!
Fotók: abcnews.go.com, allrecipes.com