Zöldséges grillszendvics nem csak vegetáriánusoknak

Ez az egészséges, grillezett zöldségekből álló szendvics nem csak a vegetáriánusok kedvence lesz, hanem garantáltan ízleni fog a „hús-imádóknak” is.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    ¼ csésze majonéz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. citromlé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 csésze felszeletelt pritaminpaprika
  • 1 db karikára vágott kis cukkini
  • 1 db focaccia
  • ½ csésze morzsolt feta sajt
  • 1 db karikára vágott hagyma

Elkészítés

Keverjük össze a majonézt, az apróra vágott fokhagymát és a citrom levét egy tálban és tegyük a hűtőbe. Melegítsük elő a grillt, majd kenjük be vékonyan a grillrácsot, illetve a zöldségek mindkét oldalát olívaolajjal. Tegyük a paprikát és a cukkinit a grill közepére, és köré a hagymakarikákat. Nagyjából 3 percig süssük, majd fordítsuk meg és újabb 3 percig hagyjuk a rácson. A paprikának valamivel több idő kell, ezért 1-2 perccel tovább hagyhatjuk. Ha megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre. Vágjuk ketté a focaccia-t és kenjük meg mindkét felét az elsőként elkészített majonézes keverékünkkel, majd szórjuk rá a feta sajtot. Tegyük ezt is a grillre 2-3 percre a sajtos oldalával felfelé, így a kenyér átmelegszik és a sajt is megolvad, de vigyázzunk, hogy az alja meg ne égjen. Végül vegyük le a grillről és töltsük meg a zöldségekkel.

Így készíts fetakrémmel töltött paradicsomot!

Fotók: abcnews.go.com, allrecipes.com

Oldalak

Sztárok
Vilmos szerint egyenesen őrültség Katalin titkos, éjszakai hobbija - ezt maga a hercegné vallotta be korábban egy podcastben.
Egészség
Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.
Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.