Bazsalikomos csirkeragu leves

Ez a csirkeragu leves enyhén fűszeres, de a bazsalikom egyedi íze miatt mediterrán hangulatot kelt majd.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 ek. olívaolaj
  • 8 db csirkecomb
  • 1 ek. liszt
  • 2 db pirospaprika
  • 12 db újkrumpli
  • 150 ml fehérbor
  • 200 ml csirke alaplé
  • 20 g bazsalikom
  • pirítós a tálaláshoz

Elkészítés

Melegítsük meg az olívaolajat egy nagy edényben, majd forgassuk meg fűszerezett lisztben a csirkecombokat és tegyük bele. Addig süssük, míg aranybarna nem lesz az egyik, majd a másik oldala. Miután hozzáadtuk a paprikát és a megpucolt, kockákra vágott krumplit, süssük 3 percig. Ezután öntsünk fel a fehérborral és a csirke alaplével, majd sózzuk-borsozzuk. Fedjük le az edényt és a csirke megpuhulásáig, vagyis nagyjából 20-25 percig főzzük. Végül dobáljuk bele a bazsalikomleveleket és még 5 percig hagyjuk a tűzön. Tálalásnál pirítsunk hozzá kenyérszeleteket.

Kóstold meg a grillezett csirkés ratatouille-t!

Fotók: bbcgoodfood.com, storyofakitchen.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!