Zöldségek vadasan

A zöldségek nem csak finomak, de még egészségesek is, így fogyasszunk belőlük jó sokat.

Hozzávalók

  • 40-40 dkg friss vagy mirelit karfiol és brokkoli
  • 1 nagyobb fej karalábé
  • húslevesben főtt zöldségek
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 tk mustár
  • cukor
  • 1 babérlevél
  • vadasfűszer-keverék
  • citromlé

Elkészítés

Megtisztítjuk a karalábét, kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük a friss vagy fagyasztott karfiollal és brokkolival együtt. Közben a levesben főtt zöldségeket összeturmixoljuk. Vajon karamellizálunk kb. 1 csapott evőkanálnyi cukrot, majd megintjük a liszttel és összepirítjuk. Vízzel felengedjük, beletesszük a zöldségpürét, mustárral, babérral, vadasfűszer-keverékkel és citromlével ízesítjük. Összeforraljuk, és a jól lecsöpögtetett párolt zöldségekre öntjük.

Ezt is ajánljuk: Répás rétes - Katt ide!

Fotó: veggieonapenny.com

Oldalak

Lifestyle
A rakott krumpli egy igazi magyar klasszikus, ami sok háztartásban számít kedvencnek, ráadásul szinte elrontani sem lehet. Ha azonban hajlandók vagyunk kicsit félre tenni a már megszokott receptet,...
Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...