Pofonegyszerű és olcsó ebéd - Könnyű zöldborsókrémleves
Pillanatok alatt elkészül, selymes ízének és krémes állagának pedig senki sem tud ellenállni. Arról nem is beszélve, hogy az előző hetek nagy ünnepi lakomái után, nagyon jót tesz a gyomrunknak is, ha most inkább ilyen könnyű finomságokkal kényeztetjük magunkat.
Zöldborsókrémleves - Hozzávalók
- 450 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- húsleves alap
- kevés olaj
- só
- bors
Elkészítés
A vöröshagymát apró kockákra vágva megpirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a cukrot és a lereszelt fokhagymát. Az egészet átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Addig kavargatjuk, míg a borsó kicsit megfakul és átveszi a hagyma ízét. Mivel nagyon kevés levet ereszt, adhatunk hozzá még vizet. 10 perc után felöntjük a húslevessel, hogy ellepje a borsót. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A krémes végeredmény érdekében liszttel besűrítjük a borsós alapot. Ha puhára főtt, akkor mixerbe öntjük, hozzátesszük a tejfölt és simára daráljuk.