Pofonegyszerű és olcsó ebéd - Könnyű zöldborsókrémleves

Pillanatok alatt elkészül, selymes ízének és krémes állagának pedig senki sem tud ellenállni. Arról nem is beszélve, hogy az előző hetek nagy ünnepi lakomái után, nagyon jót tesz a gyomrunknak is, ha most inkább ilyen könnyű finomságokkal kényeztetjük magunkat.

Zöldborsókrémleves - Hozzávalók

  • 450 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • húsleves alap
  • kevés olaj
  • bors

Elkészítés

A vöröshagymát apró kockákra vágva megpirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a cukrot és a lereszelt fokhagymát. Az egészet átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Addig kavargatjuk, míg a borsó kicsit megfakul és átveszi a hagyma ízét. Mivel nagyon kevés levet ereszt, adhatunk hozzá még vizet. 10 perc után felöntjük a húslevessel, hogy ellepje a borsót. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A krémes végeredmény érdekében liszttel besűrítjük a borsós alapot. Ha puhára főtt, akkor mixerbe öntjük, hozzátesszük a tejfölt és simára daráljuk.

Még két mennyei leves recepjéért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!