Zöldbabfőzelék - Krémes és könnyed

A zöldbab igen tápláló és finom zöldség, melyet főzelékként fogyasztva a hétköznapi étrendünkbe is könnyedén beilleszthetünk.

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldbab (lehet mirelit is)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 5 ek. olaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 ek. ecet
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk. cukor

Elkészítés
A megtisztított, megmosott zöldbabot néhány centis darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet, és a babérlevéllel és sóval együtt puhára főzzük a zöldséget. A hagymát és a fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A felforrósított olajon megkapatjuk a lisztet, és hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Kis ideig együtt dinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt, majd az egészet hozzáöntjük a zöldbabhoz. Ízlés szerint ecettel és cukorral ízesítjük.

Tükörtojással, vagy fasírttal tökéletes ebéd vagy vacsora lehet!

Kóstold meg a kelkáposztafőzelék receptünket is!

Oldalak

Sztárok
Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el...