Recept

Zöldbabfőzelék ajvárral: így még biztos nem kóstoltad!

Ne félj kísérletezni az ízekkel!

Exkluzív receptek Topár Gábortól

Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.

„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin

Zöldbabfőzelék ajvárral

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál ajvár (vagy más paprikakrém)
  • 3 evőkanál tejföl
  • fél evőkanál liszt
  • ecet, só, bors

Elkészítés:

A zöldbabot nyáriasan, lecsós alapon szeretem a legjobban. Ezt az ízvilágot ilyenkor még nem friss paprikával és paradicsommal hozom létre, hanem sűrített paradicsom és ajvár felhasználásával. Egy fej hagymát és két gerezd fokhagymát olajon megdinszteltem, lehúzva a tűzről belekevertem egy teáskanál őrölt paprikát, és egy-egy evőkanálnyi ajvárt és sűrített paradicsomot. Vissza a tűzre, hozzáadtam fél kiló fagyasztott zöldbabot, felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, sóztam, lefedtem és puhára főztem (kb 25 perc) Kevés ecettel savanyítottam, végül tejföllel és liszttel habartam.
Kész!

További két zöldbabból készült ételért lapozz!

Fotó: Topár Gábor

Oldalak

Recept
Sztárok
Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el...