Nem a madárinfluenza okozza - Emiatt lehet zöldes színű a nyers csirkehús
Gusztustalan látvány, de nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.
Zöld csirke?
Gyerekkorunk óta tudjuk, hogy a penésznek zöld a színe, így ha egy ételen megjelennek a jellegzetes foltok, akkor azonnal biztosak lehetünk abban, hogy az egykori finom falat mostanra fogyasztásra alkalmatlan. Nem csak a penészgomba okozhat azonban zöldszínű elváltozást. Sokan találkozhattak már azzal a jelenséggel, amikor az első látásra gyönyörűnek tűnő csirkemell filé felszeletelése közben zöld, műanyagszerű foltok tűnnek elő. Az állaga és a színe leginkább az avókádóra hasonlít, de még a tapasztalt házi asszonyok is azonnal elborzadnak tőle. Pár héttel ezelőtt kiderült, hogy Magyarországon is újra terjed a madárinfluenza, ez az irtózatos tünet azonban egyáltalán nem erre a betegségre utal.