Zabpelyhes keksz - Recept

A nassolásról akkor sem kell lemondanunk, ha épp diétázunk, főleg ha ezt a zabpelyhes kekszet választjuk, ami a magas rosttartalmánál fogva, serkenti az emésztést.

Hozzávalók

  • 15 dkg puha vaj
  • 6 dkg barna cukor
  • 6 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)
  • 1 tojás
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg tejcsokoládé, apróra vágva (elhagyható)

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és kibélelünk egy tepsit alufóliával. Ezután egy nagy tálba kimérjük a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet a szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is. A vajat robotgéppel habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. A csokit felaprítjuk és a lisztes keverékhez szórjuk, ezután a cukros-tojásos keveréket hozzákeverjük és az egészet fakanállal jól összedolgozzuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit lelapítjuk. A zabpelyhes tallérok 10-12 perc alatt elkészülnek. Melegen még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.

Ha te is szereted a kekszet, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Az igazi darálós keksz - Recept

Fotó: tastespotting.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...