Így készül a tökéletes vörösboros marhapörkölt – Élmény lesz kitunkolni a szaftját

A vörösboros marhapörkölt egy igazi nagy formátumú étel. Sokan tartanak tőle, pedig egy kis rutinnal biztos sikert arathatunk vele – nincs vele sok gond, csak adjunk neki időt, hogy át tudjon jól főni. A legjobb része persze a szaft tunkolása.

Vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt - ízletes és szaftos

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús (pl. lábszár)
  • 200 ml vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db közepes méretű paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk kömény
  • 1 mk majoránna
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:

  1. A megtisztított marhahúst kockázzuk fel.
  2. A megpucolt, felaprított vöröshagymát a 3-4 ek zsiradékon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsük fel egy kevés vízzel, majd pároljuk addig, amíg a leve el nem fő.
  3. Adjuk hozzá a felkockázott marhahúst, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a köményt és a majoránnát – magas hőfokon pirítsuk le.
  4. Ha a hús enyhén megpirult, adjuk hozzá a cikkekre vágott zöldpaprikát és a vörösbor felét. Öntsük fel egy kevés vízzel, majd főzzük így kb. 30 percet, közepes lángon.
  5. A 30 perc elteltével a húshoz adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a maradék vörösbort. Szükség esetén öntsük fel egy kevés vízzel és főzzük további 40-50 percig.
  6. Akkor van kész, ha a hús teljesen megpuhult és a pörkölt szaftja kellőképpen sűrű.
Fotó: 123rf.com

Oldalak