Egy filléres fogás, ha nincs sok időd főzni: Fokhagymás-petrezselymes csirkés tészta

Laktató, kiadó és olcsó tésztás étel a sietősebb napokra.

Fokhagymás-petrezselymes csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 500 g tészta (orsó- vagy kagylótészta)
  • 500 g csirkemell
  • 400 g kelkáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 cs zellerzöld
  • 1 ek liszt
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát olajos, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A hagymát olajon megpirítjuk, rádobjuk a felkockázott csirkemellet, kevés vízzel felforraljuk, és sóval, borssal, valamint összezúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk, ha pedig már majdnem kész. ráöntjük a lereszelt kelkáposztát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és zellerzöldet, végül kevés liszttel sűrítjük, és az egészet elkeverjük a leszűrt tésztával. Forrón, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

További két tésztás receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2