Egy sütemény a kedvenc nyári bogyós gyümölcsünkből: Ribizlis habcsóklepény

Habos és krémes, pont ahogyan szeretjük.

Ribizlis habcsóklepény

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20+15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek tej
  • 3 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 kg ribizli
  • csipet só

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tésztához a tojások sárgáját 3 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, a liszttel elkevert sütőport, legvégül pedig az olvasztott vajat és a langyos tejet, ezután pedig alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A tésztát vajjal kikent tepsibe simítjuk, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük. Közben a tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, belekeverjük a cukrot, óvatosan beleforgatjuk a ribizlit, majd mindezt a süteményre simítjuk. 150 fokon további 20-25 perc alatt az egészet készre sütjük.

További két sütemény receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!