Villámgyors túrófánk: Mintha csak a nagyi sütötte volna

Pillanatok alatt elkészül.

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 2 kk cukor
  • csipetnyi só
  • olaj

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, majd beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót és beleütjük a tojásokat. Az egészet összegyúrjuk, a masszát pedig evőkanállal adagoljuk a forró olajba. Ha aranybarnára sültek a fánkok, konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral, lekvárral, fahéjas-cukros tejföllel vagy akár mogyorókrémmel kínáljuk.

További túrós finomságokért lapozz!

Fotó és leadfotó: mealz.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!