Paprikás krumpli: Villámgyors, laktató és fenségesen magyaros
Sosem megy ki a divatból.
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 ek olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg parasztkolbász
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, megfuttatjuk rajta a kolbászkarikákat, majd levéve a tűzről elkeverjük benne a pirospaprikát. A negyedekbe szeletelt paprikát és paradicsomot a karikára vagy kockára vágott krumplival együtt rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a burgonyát. Lassú tűzön kb. fél óra alatt készre főzzük. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük, de tejfölt is kanalazhatunk rá.