Paprikás krumpli: Villámgyors, laktató és fenségesen magyaros

Sosem megy ki a divatból.

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 ek olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, megfuttatjuk rajta a kolbászkarikákat, majd levéve a tűzről elkeverjük benne a pirospaprikát. A negyedekbe szeletelt paprikát és paradicsomot a karikára vagy kockára vágott krumplival együtt rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a burgonyát. Lassú tűzön kb. fél óra alatt készre főzzük. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük, de tejfölt is kanalazhatunk rá.

Még két magyaros recept a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: Egyfalatboldogsag.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!