Vietnami karamellizált csirkecomb - Az ellenállhatatlan főétel

Ha már nem tudjuk, mit kezdjünk a csirkecombbal, próbáljuk ki a következő receptet! A mennyei ízvilág garantált!

Hozzávalók

  • 50 dkg kicsontozott csirkecomb
  • 2 ek olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél jalapeno

Páchoz

  • 1 ek cukor
  • 1 ek halszósz
  • feketebors

Karamellöntethez

  • 1 ek halszósz
  • 3 ek víz
  • fél ek cukor
  • 3 tk almaecet

Elkészítés

Pácoljuk be a csirkecombokat a cukros-halszószosz-feketeborsos eleggyel, majd készítsük el a karamellöntetet: keverjük el a hozzávalókat egy kis tálkában. Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat és süssük meg benne aranybarnára a bepácolt csirkecombokat. Ekkor öntsük hozzá a maradék olajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és öntsük óvatosan a húsra a karamellöntetet. Alacsony hőfokon süssük tovább, miközben többször is megforgatjuk a húsokat. Végül adjuk hozzá a felszeletelt jalapenót is, és rizzsel azonnal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: rasamalaysia.com

Oldalak

  • 1
  • 2