Vendégeket vársz? Készítsd el ezt az egyszerű, sonkás-sajtos kosárkát!

Ezt még a gyerekek is imádni fogják!

Sonkás-sajtos kosárkák

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • fél kocka margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 dkg sonka
  • 25 dkg sajt
  • 3 db tojásfehérje

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a margarint, a 3 tojássárgáját, a tejfölt és egy csipet sót. Jó alaposan összegyúrjuk, és a kiolajozott kosárkaformákba egyengetjük (lehet egyszerű muffinforma is). A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sonkát pedig nagyon apró darabokra vágjuk. Óvatosan összekeverjük a sonkát és a reszelt sajtot a tojáshabbal, ízlés szerint sózzuk, majd a tésztára halmozzuk a keveréket, és előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk őket a formákból.

További két sós sütemény receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!