Vendégeket vársz? Készítsd el ezt az egyszerű, sonkás-sajtos kosárkát!
Ezt még a gyerekek is imádni fogják!
Sonkás-sajtos kosárkák
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- fél kocka margarin
- 3 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- fél csomag sütőpor
- só
A töltelékhez:
- 25 dkg sonka
- 25 dkg sajt
- 3 db tojásfehérje
- só
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a margarint, a 3 tojássárgáját, a tejfölt és egy csipet sót. Jó alaposan összegyúrjuk, és a kiolajozott kosárkaformákba egyengetjük (lehet egyszerű muffinforma is). A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sonkát pedig nagyon apró darabokra vágjuk. Óvatosan összekeverjük a sonkát és a reszelt sajtot a tojáshabbal, ízlés szerint sózzuk, majd a tésztára halmozzuk a keveréket, és előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk őket a formákból.