Egy kanálnyi ősz hétkezdésnek: Sárgabarack-krémleves fahéjas pirított mandulával

Hangolódj te is a legszínesebb évszakra a szezon jellegzetes ízeivel.

Sárgabarack-krémleves fahéjas pirított mandulával

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 5 ek főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • cukor

A pirított mandulához:

  • 100 g szeletelt mandula
  • 4 ek fahéj
  • 3 ek cukor
  • 1 ek víz

Elkészítés:

A sárgabarackot kevés vízzel felfőzzük, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínben elkevert lisztet, valamint a cukrot, és összeforraljuk. A fahéjat a cukorral és a mandulával egy serpenyőben megpirítjuk, felengedjük a vízzel, majd egy kevés ideig még a tűz fölött kevergetjük, végül pedig hagyjuk kihűlni. A lehűtött levest a pirított mandulával megszórva tálaljuk.

További két őszi receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!