Vegán varázslat – Itt a mindenmentes Pavlova torta
A Pavlova torta a baráti vacsorák és az Instagram feedek aduásza – egy habos, gyönyörű bogyós gyümölcsökkel kirakott Pavlova tortával bármikor nagy sikert arathatunk a való és az online térben egyaránt. Ez a recept most a vegánok és intoleranciával küzdők számára nyit új távlatokat, hiszen ez a sütemény sem tojást, sem tejterméket sem tartalmaz.
Vegán Pavlova torta
Hozzávalók:
- 200 ml sótlan csicseriborsó víz
- ½ teáskanál borkő sütőpor
- 200 g eritrit
- 400 g kókuszkrém
- 2 teáskanál fehérborecet
- friss gyümölcsök
- mandula
Elkészítés:
- Adjunk egy késhegynyi borkő sütőport az előhűtött, sótlan csicseriborsó vízhez.
- Ezután a csicseriborsó vizet és a sütőport kézi habverővel körülbelül 5-10 percig keverjük, amíg a masszában csúcsok kezdenek kialakulni.
- Adjunk eritritet a masszához és keverjük még 5 percig. Végül adjunk hozzá egy-két teáskanál fehérborecetet és alaposan keverjük össze.
- Egy evőkanál segítségével helyezzük az elkészített masszát kör alakban a sütőpapírra, oldalai legyenek kissé magasabbak, mint a közepe.
- Az előkészített süteményt 120 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és körülbelül két órán át sütjük, amíg a teteje szépen meg nem keményedik.
- Ezután körülbelül 4 órán át hűlni hagyjuk.
- Adjuk hozzá a tortához a felvert kókuszkrémet és díszítsük gyümölcsökkel, mandulával.